Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

 

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

 

Update maandag 13 december 2021

 

Beste vrienden,

 

Het  jaar spoedt zich teneinde. Tijd voor een kleine update. Dit wordt een update vol afscheid.

 

Niet alleen hebben we het afgelopen jaar weer helaas afscheid moeten nemen van een aantal dienstmakkers waaronder onze pelotonscommandant Jan Vogels, maar wordt met deze update het afscheid van de website aangekondigd.

De afgelopen jaren heb ik de website nog steeds gemaakt met het programma Frontpage. Dit programma is al uit 2002 en is hoognodig aan vervanging toe. Het ontbreekt mij, om eerlijk te zijn, op dat punt aan vernieuwingsdrift. Hoewel de website nog dagelijks door meer dan 50 mensen wordt bezocht, komt er nog weinig nieuws meer bij. Afgezien van de overlijdens, die onze generatie nu eenmaal teistert. (Met of zonder corona.) Daarnaast heeft de webhoster besloten het tarief voor het hosten van de website drievoudig te verhogen. Dit alles heeft mij doen besluiten om de site per 1 maart 2022 uit de lucht te halen. Wil je nog iets bekijken of downloaden, doe dat dan voor 1 maart 2022. Want daarna kun je het alleen nog maar bekijken in de Koninklijke Bibliotheek in Den haag.

 

Nu even wat commercie.

In 2011 heb ik een boek gemaakt van alle verhalen en foto’s, updates en lijsten die tot 24 juni 2011 op de website gepubliceerd waren. Het boek kreeg de prikkelende titel van een van de verhalen op de site: ‘De Blondine en de strozak.’ Het boek is op A4 formaat (29,7 x 21,0 cm), gedrukt op glanzend foto papier, heeft 372 pagina’s, tientallen foto’s in zwart wit, weegt 1778 gram en kostte in 2011 ver over de €100. Er zijn er dan ook maar een paar gemaakt. Ik heb er echter nog één over. Wie snel is mag het hebben voor € 40,00 plus 7,95 verzendkosten.

 

Dan heeft Omroep Gelderland in 2012 een zesdelige 30 minuten durende documentaire serie uitgezonden over de diensttijd en de kazernes in Gelderland. Onder de titel ‘Geeft Acht.’ Aan die serie werkten ook onze sergeanten Guus van de Berg (63-3) en Ton Bosveld (63-6) mee. Diegenen die al in  2012 de updates kregen, kunnen het zich wellicht nog herinneren. Het was een heel boeiende serie. Ik heb indertijd de serie opgenomen. Nu de site verdwijnt, verdwijnt ook de informatie over die serie. Voor de liefhebben kan ik van de 6 afleveringen 2 DVD’s maken, inclusief een eenvoudig menuutje. De DVD’s worden op een DVD+R schijf gebrand en zouden in elke DVD speler van na 2007 moeten draaien. De kosten voor de 2 DVD’s zijn € 10,00 inclusief verzendkosten.

 

Daarnaast was onlangs in het programma ‘Andere Tijden’ een documentaire over de dienstplicht. Deze duurde ca.50 minuten en onze Jan Schuring deed mee aan het programma als bijdrager ‘La Courtine.’.

Er werd vermeld dat hij van de lichting 62-3 is. Dat klopte niet en moest zijn 63-6. Anders had ik Jan nooit ontmoet in dienst.. Dit terzijde. Voor hen die het gemist hebben, kan ik ook hier een DVD van maken. Kosten € 5,00 inclusief verzendkosten.

 

Als iemand interesse in één of meerdere zaken heeft, dan hoor ik het graag. Geef dan ook even het merk en type van je DVD speler op. Kan ik even uitzoeken of ik ze misschien op een andere DVD moet branden.

 

Goed, einde van het commerciële stuk.

 

 

 

Tot besluit: het afscheid

Mijn vader placht altijd te zeggen: ‘Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. En de tijd van gaan is nu gekomen.’ Hij lachte er dan altijd, hoewel de tijd van gaan hem vaak zwaar viel. En dat is het ook.

Ik vond het heel fijn om jullie verhalen te krijgen, ze te mogen bewerken of ze zo te mogen plaatsen. Het hield mij jong en bezig. De tijd van gaan is echter nu gekomen. Ik wens jullie allen een geweldig 2022 en nog veel jaren daarna. Blijf gezond, ik vond het een voorrecht jullie als dienstmakker te hebben gehad. Ik had een geweldige tijd en hoop dat het ook voor jullie zo was.

 

 

 

 

Het allerbeste en het ga jullie goed!

 

De hartelijke groeten uit een De hartelijke groeten uit een somber Heerlen,

 

Kees Blokker
 

Heerlen, 13 december 2021

 

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de