Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

 

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update maandag 30 april 2018.

 

Beste vrienden,

De laatste update is alweer een maand of vijf geleden (waar blijft de tijd?) en inmiddels heb ik wat berichtjes verzamel. Tijd om deze met jullie te delen, want anders hebben die berichtjes zo'n baard, dat het niet meer in één mail past.

 

Gevonden

Chiel van Baal. Chiel van Baal is van 64-1. Nog een rasechte ouwe stomp, want hij diende nog in het goeie ouwe legergroene uniform. Dat zo geliefd was bij de liefhebbers van een middagje plooien persen.

Chiel kwam op in Ossendrecht, daarna naar de Stevinkazerne in Ede. En vervolgens bij de A-cie van kapitein Houterman deed hij zijn intrede in de parate troepen. Maar Chiel hield van zwerven. Van de A-cie ging hij naar de C-cie van kapitein Tummers en vervolgens naar de STSTVZGCIE. (Wie was toen de baas van die compagnie?) Bij de Stafcie werkte hij op de Sectie (Personeelszaken) onder luitenant Goverde en sergeant I van Aggel. Met een luizenleventje maakte hij zijn diensttijd vol en als kroon op het werk zwaaide hij ook nog eens af als korporaal!

 

Goede fotos

Van Peter Marijn kreeg ik dit mailtje:

"Beste Kees,
Ik ben een boek aan het schrijven over de periode dat ik in dienst zat
namelijk in 1966.
Jij weet natuurlijk wat voor wapens wij hadden.
In Den Bosch hadden we de Garand en de Bren.
Toen wij verplaatst waren naar Arnhem kregen we de FAL en de MAG
Ik zag op je website prachtige foto's staan van ook o.a. de Karabijn en andere door mij gebruikte wapens.
Mijn vraag is, mag ik deze foto's gebruiken met bron vermelding.
Graag verneem ik van je.
Peter Martijn"

De vraag werd voorgelegd aan de maker en eigenaar van de foto's Charley Knijff van het Historische Collectie Verbindingsdienst (HC Vbdd) (voorheen Museum van de Verbindingsdienst). Met als resultaat dat de fotos binnenkort te bewonderen zijn in het boek van Peter Marijn. Als dit in de winkel komt, horen jullie het.
 

Oproep geestelijke verzorging

Van Jan Willem Simmer kreeg ik dit mailtje:

"Goedenavond,
Indien de lezers van deze mail ooit op de Legerplaats Ossendrecht hebben gediend in de jaren 60 dan leg ik hen deze vraag voor: Kan iemand zich nog de namen herinneren van de geestelijke verzorgers van Legerplaats Ossendrecht. Zowel van de aalmoezeniers als van de dominees.

Van mijn oude maat Martijn Oldenhave heb ik zijn adres niet kunnen achterhalen. Is misschien iemand die weet waar hij is?

Met vriendelijke groeten,
Jan Simmer, Dordrecht
Artillerist 1e klas. Rnr: 43.05.24.352 Email adres: jwsimmer@hotmail.com"

 

Oranjekazerne nu op Wikipedia

Van Marco Davids kreeg ik onderstaand mailtje:

"Geachte heer Blokker,
Met belangstelling las ik het gedeelte over de Oranjekazerne in Schaarsbergen op uw site. Zeer interessante informatie!
Ik las ook dat uw site bijna zou zijn verdwenen in maart 2018. Zonde als deze informatie verloren zou zijn gegaan.
Is het een idee om enkele onderdelen onder te brengen op Wikipedia?
Ik zag dat er op Wikipedia nog geen pagina bestaat over de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Ik zou die pagina met plezier willen aanmaken (maar u kunt het desgewenst zelf ook). Echter er rust copyright op uw site, dus de teksten daar kan ik niet zonder uw toestemming overnemen naar Wikipedia. Zou u er bezwaar tegen hebben?
Ik hoop dat uw site nog lang online blijft en dat de informatie op de site voor het nageslacht bewaard blijft.
Met vriendelijke groet,

Marco Davids"

 

Ik vond het prima en Marco ging aan de slag. Hij wist nog veel meer over de Oranjekazerne boven water te toveren en dat is nu allemaal op Wikipedia te bewonderen. Ga maar eens kijken.

Met deze link kom je rechtstreeks op de pagina: https://nl.wikipedia.org/wiki/Oranjekazerne_(Schaarsbergen)

 

Stand van zaken op de Veluwe

Op eerste kerstdag 2017 kreeg ik van Frans van den Hout (66-6) een verslag van zijn jaarlijkse reis langs de militaire installaties op de Veluwe. Hoewel het al een poosje geleden is, geef ik de stand van zaken even aan jullie door. Hier is Frans aan het woord:

Allereerst nog fijne Kerst gewenst. Vanmorgen al om 8 uur vertrokken naar de Veluwe. Hierbij wat nieuwtjes.

Woeste Hoeve: Vaak daar gestaan met de RDS-wagen op oefening. Nog altijd in mooie staat (cafe-restaurant).

Museum Deelen: Gesloten, er staat een bord “Nat Park Hoge Veluwe” met toevoeging: in de toekomst horeca.

Oud Vrijland: Kapel heel mooi. Broederhuis: Achterzijde wat bijgebouwen gesloopt, veel mooie sparren gerooid. Het gebouw staat er nog in zeer slechte staat, er wordt niets aan gedaan.

Klein Heidekamp: Tussen de bomen zie ik nog dat er bepaalde gebouwen gespaard zijn van sloop. Toegangshek is overwoekerd, inrit bijna niet meer te zien, het bord vak/recreatie is weg.

Simon Stevinkazerne, Ede: Hoofdgebouw en twee legeringsgebouwen staan er nog. Verder bouwrijp maken van het terrein.

Elias Beeckmankazerne, Ede: Grote veranderingen, alle legeringsgebouwen staan in de steigers, eetzaal is gesloopt, op dezelfde plek recent funderingen gestort, alle groen verdwenen, nu al is te zien dat de gebouwen er over enkele maanden prachtig uit zien.

 

Zo, we zijn weer even bijgepraat. Als we elkaar niet meer spreken: Fijne vakantie, blijf gezond en, in deze onzekere wereld, houd moed en goede zin!

 

Groetjes uit een regenachtig Voerendaal.

 

Kees Blokker

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op .