Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update woensdag 21 januari 2015.

 

Beste vrienden,

 

laat ik eerst maar eens beginnen met jullie allemaal het beste te wensen voor 2015. We zijn alweer 21 dagen verder in 2015 en dat zou er bijna bij inschieten. Dus: Blijf gezond. Of, zoals ze vroeger in Friesland zeiden: Veel heil en zegen in het nieuwe jaar. Met het ouder worden, kunnen we die wensen beter gebruiken dan ooit te voren. Hopen we dus dat ze ook uit komen.

 

Zoals jullie nog wel weten, zat er in de vorige update van 10 juni 2014, een stukje om de animo voor een eventuele reŁnie te peilen. De uitkomst was toch groter dan ik had verwacht. Meer dan 30 mensen gaven aan, daar wel voor te voelen. Dat was nog alleen maar de peiling, terwijl niet iedereen de mailing krijgt.

 

Ik nam dus contact op met het bureau op de Oranjekazerne, dat ons de vorige keer zo fijn had geholpen. Maar de adjudant die de vorige keer dat bureau leidde is inmiddels met pensioen. Er zit daar zelfs al de tweede persoon na zijn vertrek. Dienstplichtigen zijn in de visie van Defensie geen veteranen. We hebben wel 1,5 tot 2 jaar van ons leven aan Defensie mogen spenderen. Maar om de oude groep nog eens bij elkaar te brengen, hangt de medewerking af van de inzet en de taakopvatting van de persoon die op dat moment het bureau bestiert.

Nou ja, dan weet je het wel. Het hemd is altijd nader dan de rok. We moesten maar eens komen kennis maken, maar wel na de vakantie. Daar dit soort afspraakjes voor mij ondoenlijk is (3 uur in de auto, hand schudden en weer naar huis) en ik ook niet de eindverantwoordelijke meer wil zijn in dit soort evenementen, werd Martien van Bergen ingeschakeld. Martien had al eerder aangegeven er wel trek in te hebben een reŁnie te organiseren. Hij woont in Oss en dat is zo'n 3 kwartier van Schaarsbergen.

 

Martien heeft na de vakantie vele malen geprobeerd om een afspraak te maken. Hij sprak de voice mail met verzoek om terug te bellen diverse malen in, maar kreeg nooit enige reactie. Dan weet je het wel: Dat is trekken aan een dood paard.

Begin oktober mailde hij mij in arren moede, dat hij er moedeloos van werd en het opgaf.

Op dat moment was het bureau net begonnen aan de voorbereiding voor de jaarlijkse herdenking van de 1Divisie "7 December". Ik sprak met Martien af, om begin van dit jaar zelf nog een keer een poging te wagen.

Die is nu voorbij. We wisten het wel: Niemand brengt een dood paard tot leven.

 

Daarnaast had ik ook het Museum van de Vliegbasis Deelen gevraagd, voor een prijsopgave om daar de dag te beginnen.

Dat verbaasde me helemaal. Die zijn afhankelijk van de ontvangst van mensen en moeten daar hun inkomsten uithalen. Maar het nonchalance sloeg werkelijk alles. Ik heb minstens vier keer gemaild en herinneringen gestuurd. 5 keer gebeld en met de beheerder zelf gesproken. Die bezwoer steeds nu toch antwoord te zullen geven en gaf geen antwoord!

 

Met zo'n mentaliteit houd ik mijn hart vast, als je daar iets zou organiseren.

Ik schreef al: Martien was in arren moede en daar kan ik nu aan toevoegen: Kees Blokker ook.

 

Jullie snappen het al: Als je mijn moed zoekt, die zit niet meer in mijn schoenen, maar ben ik gaandeweg helemaal verloren.

 

Het ziet er dus naar uit, dat onze reŁnie zich zal beperken tot de jaarlijkse kerstkaarten uitwisseling. Helaas. Ach, er zijn ergere dingen in het leven.

 

De dagen beginnen al te lengen, wie wil zich nu nog ergeren aan ongeÔnteresseerde mensen?

Verder is er weinig nieuws onder de zon. We wilden verhuizen, maar kregen het huis waar we graag heen wilden niet. Dus zijn we de afgelopen 9 maanden druk bezig geweest met het renoveren en op orde brengen van onze huidige vesting. Als we niet meer trap kunnen lopen, komt er een traplift enzovoort. Waarom dit vermelden? Dat geeft aan, waarom er de afgelopen maanden geen nieuws is geweest: Keesje had geen tijd.

Ik hoef ook niet echt meer iemand te zoeken, we hebben ze bijna allemaal en alle oude koeien zijn al uit de sloot. Is er iets waar jullie nog graag iets over horen of heb je zelf een leuk verhaal te melden? Ik houd me aan bevolen.

 

Met vriendelijke groeten uit een koud, maar helder Voerendaal.

 

Kees Blokker

 

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.