Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update maandag 27 mei 2013.

 

Beste vrienden,

Het is alweer 'n hele tijd geleden dat er 'n update is geweest. De vakantie komt eraan, dus even de laatste nieuwtjes doorgeven.

 

Gevonden.

Jo Kuppen (62-5). Jo zat bij de C-cie in het Radioschakelpeloton in de tijd dat kapitein Tummers er de scepter zwaaide. Hij maakte ook nog net kapitein Luchsinger mee.

Gerard Kouwenberg (63-6). Gerard zat bij de B-cie in het Verzorgingspeloton.

Jan de Vaan (60-2).  Jan was de pelotonscommandant van het RDS peloton bij de A-Cie. In verband met de Berlijn crisis in 1961 moest hij langer in dienst blijven. Hij zwaaide uiteindelijk als 1lnt af. Als je eens zin hebt in 'n speciaal biertje, moet je bij hem zijn. Hij is één van de 160 thuisbrouwers die Nederland rijk is. Hij brouwt de bieren van 't Ulster musketiersvat. Je weet wel: twee slokken en je bent één voor allen.

En: Jawel hij leeft nog. Niet meer de jongste (net als wij zelf trouwens), kapitein Herman J. Tummers.  Herman Tummers was aanvankelijk dienstplichtig vaandrig en werd gevraagd om in beroepsdienst over te gaan. Dat wilde hij wel op voorwaarde dat hij dezelfde carrière mogelijkheden zou krijgen als KMA officieren. Uiteindelijk is hij als kolonel afgezwaaid. De ex-kapitein Tummers zou 't leuk vinden om nog eens wat van z'n ex-onderdanen te horen. Dus diegenen die zich kapitein Tummers nog herinneren en nog eens over oude tijden willen kleppen, hier is z'n e-mail adres: hermanjtummers@online.nl.

 

Toegevoegde foto’s

Gerard Kouwenberg

Fré Metselaar. Hij vond nog 'n stel foto's van 't Sinterklaasfeest 1963. Kleurenfoto's nog wel.

Hans Bosmann. Onze fietsende Verbindelaar ploegde door z'n foto albums en vond nog 'n paar juweeltjes uit de 64-1 tijd.

 

Verhalen

Een Telg van Wim van Est. Een verhaal van, hoe kan het anders, Hans Bosmann. Waarin hij herinneringen ophaalt aan de tijd bij het 11Vbdbat. Vooral het sportieve element met herinneringen aan de evenementen en deelnemers als Han Neeskens, Johan Engelhart en Marinus van Schaijk komen daarin voorbij.

 

Wat zit er in het vat?

Van Hans de L'Ecluse kreeg ik het uit 1974 stammende boekwerkje "100 jaar Verbindingsdienst." Heel leuk boekje vol informatie over en van Verbindelaren. Het is nogal dik, als ik er eens aan toe kom, zal ik het eens scannen en dan vinden jullie het op de site terug.

Dan, heel af en toe krijg ik wel een eens de vraag of er nog eens een reünie komt. Ik  hoor graag wat jullie daarvan denken en of er iemand bereid is die te organiseren.

 

Nog meer nieuwtjes vind je regelmatig op de website www.11vbdbat.nl

 

Rest mij jullie 'n fijne vakantie te wensen en tot 'n volgende.

 

Groetjes uit een regenachtig en koud Voerendaal

Kees Blokker

www.11vbdbat.nl

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.