Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update maandag 23 april 2012

 

Beste vrienden,

Graag breng ik jullie weer even op de hoogte van de nieuwtjes van de afgelopen drie maanden.

 

Donateurs hartstikke bedankt

De afgelopen jaren ben ik bezig geweest met het opzetten en onderhouden van de website voor mensen die gediend hebben bij ons 11Verbindingsbataljon.

Ik beleef natuurlijk zelf ook veel plezier aan het terugzoeken van de oude vrienden, het schrijven van de verhalen en alles wat daar zo bij komt kijken. Het is gewoon heel leuk om die nostalgische foto’s te zien, verhalen of reacties te ontvangen en die op de site te kunnen plaatsen. Maar ja, alle daarmee gepaard gaande kosten zijn steeds uit eigen zak betaald.

Op de website heb ik daarom een tijdje geleden een verzoek om een vrijwillige bijdrage geplaatst. Van verschillende mensen heb ik een bijdrage moge ontvangen. Waarvoor mijn hartelijke dank.

 

Overlijden overste van Tiel


Klik om te vergroten

Van onze vroegere pelotonscommandant van het Lijnpeloton én het BK-Telexpeloton, Willem Rijksen kreeg ik mailtje dat overste van Tiel is overleden.

Van Willem kreeg ik een paar dagen later nog een heel verhaal met een hele serie geweldige anekdotes over de overste. Die zijn in een apart pagina op de website verschenen: Overste van Tiel: Streng doch rechtvaardig.  Heeft er nog iemand verhalen over de overste, dan hoor ik die graag en zet ik die er met plezier bij.

 

Memoires van een motor ordonnans.

Van Johan Scholten kreeg ik de afgelopen twee jaren regelmatig mailtjes met herinneringen en anekdotes. Een aantal daarvan zijn terug te vinden in de verschillende verhalen die op de website staan. Maar er waren nog veel anekdotes over en daar zaten juweeltjes bij. Ik heb nu al zijn mailtjes verwerkt tot één uit twee delen bestaand verhaal. Dat vol staat met zijn herinneringen aan Nijverdal en zijn dienstplicht. Overpeinzingen vol nostalgie, waarin ook voor anderen momenten van herinneringen zullen opduiken. Je vindt zijn verhalen op de website of met deze linken:

Memoires van een motor ordonnans, deel 1: 1944 - 1963

Memoires van een motor ordonnans, deel 2: 1963 - 2012

 

Dat was het weer voor deze keer. Heb je zelf ook nog verhalen of herinneringen dan hoor ik die graag. Nogmaals dank aan alle donateurs en tot de volgende keer.

 

Met vriendelijke groeten uit een zonnig Zuid-Limburg,

 

Kees Blokker

 

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.