Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update maandag 16 mei 2011

 

Beste mensen,

We zijn weer terug van vakantie en het is tijd om de draad weer eens op te pakken. Hoewel niets doen eigenlijk heel goed bevalt. Ik heb een paar nieuwtjes te melden. In deze update gaat het vooral over de reŁnie. Verderop lezen jullie er meer over.

 

Nieuw gevonden of gemelde dienstmakkers

Phons Bekking. (64-3). Phons zat bij de B-compagnie van kapitein van der Let. Hij was daar chauffeur onderhoudsmonteur van de radioapparatuur. Hij herinnert zich nog heel goed de SCR399 radio apparatuur, de oefeningen op Woeste Hoeve en oefening Hou Doe II in Duitsland.

Kees Fijan. (63-5) Kees is niet van het 11Vbdbat maar een opleidingsgenoot van Jo Debets, Frans van Gils en Ger Vossen. Jullie hebben al kennis gemaakt met Kees in het verhaal Geen gevoel voor humor. Frans van Gils Story. Na de opleiding in Ossendrecht, Ede en Utrecht werd Kees geplaatst bij het 108Vbdbedbat in "De Wittenberg" in Garderen/Stroe. Hiervan werd onze eigen luitenant J.J.C.N. de Vries een paar jaar later de plv Bataljonscommandant. Van Kees Fijan kreeg ik ook een stapel foto's. Die heb ik op de website toegevoegd.

 

Wat te lezen met Vaderdag?

Vanaf 19 of 20 mei in de winkel
Ik kreeg bericht dat het boek "Die goeie ouwe diensttijd" van Jack Botermans vanaf 19 of 20 mei beslist in de winkel moet liggen. Ik heb het boek zelf nog niet gelezen. Maar intussen heb ik wel gezien welke boeken Jack Botermans nog meer op zijn naam heeft staan. Ik ben gestopt met tellen toen ik over de 40 kwam. Het zijn boeken met titels als: "Liever naakt dan namaak", "Mijn broer had er ook zo een", "Mijn vader had er ook zo een", "Gezelligheid kent geen tijd", enz. enz.  Nostalgieboeken waarbij je lekker kunt weg zwijmelen.

Zoals gezegd, dit heb ik nog niet gelezen. Maar gezien zijn andere titels, zal Jack Botermans er een echt nostalgisch boek van hebben gemaakt. Ik heb inmiddels andere boeken gelezen over de dienstplicht. Daarin komt de Verbindingsdienst er altijd wat bekaaid vanaf. Als we er Łberhaupt al in voorkomen. Dat is anders in: "Die goeie ouwe diensttijd". Een aantal van ons heeft hiervoor foto's ter beschikking gesteld. Dus in dit boek komt de Verbindingsdienst ruim aan bod.

Als je vrouw of kids nog niet weten wat ze je voor Vaderdag gaan kopen, is het slim om hen even een hint over dit boek te geven. Het ISBN nummer is 978 90 8989 332 1  en de prijs is 14,95. Veel plezier alvast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ReŁnie

Bij Martien van Bergen hebben zich de afgelopen weken tien mensen gemeld voor de reŁnie. En dat terwijl er nog alleen maar voorlopige datums bekend waren. Dat belooft een drukke reŁnie.

Wel, de definitieve datum is nu bekend. Het wordt donderdag 25 augustus 2011. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

10.30-12.00 uur ontvangst in het voormalige KMT.

12.00-14.00 uur lunch in het restaurant Groot Heidekamp van de Oranje-Kazerne

14.00-17.00 uur. Gezellig samen zijn met rondleiding over de O.K. en het  MOB. Demonstraties door 11Luchtmobiele Brigade van de modernste verbindingsapparatuur.

17.00-19.30 uur diner in restaurant Groot Heidekamp van de Oranje-Kazerne.

Adjudant NN gaat de verdere details van de dag invullen. Zo gauw deze definitief bekend zijn, krijgen jullie daarvan. De bijdrage is voorlopig vastgesteld op 40.00 euro per persoon.

Wil je ook nog een keertje over de Oranje-Kazerne lopen? Meld je dan nu z.s.m. aan voor de reŁnie en wel om diverse redenen. In het KMT is maar voor een beperkt aantal mensen ruimte. Zes weken van te voren moeten wij beslissen over het al of niet doorgaan van de reŁnie. Zou je je aanmelding tot het laatste moment willen uitstellen, heb je kans dat we inmiddels de zaak wegens gebrek aan belangstelling hebben moeten afblazen.

Maar waarschijnlijker is dat er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn. Dus meld je zo snel mogelijk aan. Klik hier om je aan te melden.

Onmiddellijk na je aanmelding krijg je een mailtje met de betalingsgegevens. Heb je je al bij Martien van Bergen aangemeld? Dan hoef je je niet opnieuw aan te melden. Je krijgt vandaag of morgen dat emailtje met de betalingsgegevens.

Maak tenminste zes weken voor 25 augustus a.s., dus uiterlijk donderdag 14 juli 2011 je bijdrage over.

 

Net als de vorige keer, kun je ook nu weer vergezeld zijn van je echtgenote resp. partner. En ook mensen van andere compagnieŽn kunnen zich aanmelden.

We zorgen weer voor een naambadge met je foto uit die tijd. Mocht ik geen foto van je hebben, stuur me direct na je aanmelding even een scan van een oude foto. Heb je geen scanner? Stuur me dan even een oude foto. Ik scan hem dan en je krijgt de foto op 25 augustus weer terug.

Dus meld je zo spoedig mogelijk aan. Klik hier. We verheugen ons al weer op een unieke dag op de Oranje-Kazerne.

 

Verhalen

Naar aanleiding van het verhaal De Verbindingsdienst en de Vliegende Tijgers kreeg ik wat reacties en dat leverde weer een nieuw verhaal op over erotiek, spionage, contraspionage en onze werkzaamheden tijdens een oefening. We volgen een berichtenklerk van het BK Telexpeloton tijdens zijn werkzaamheden. Het verhaal kreeg de titel Mata Hari en de Verbindingsdienst en wordt jullie in een apart mailtje vanmiddag toegezonden.

 

Tot zover deze update. Groetjes uit een helder en droog Voerendaal.

Kees & Riet Blokker

 


Ons legeringsgebouw op de Oranje-Kazerne op 15 januari 2009. Foto: Kees Blokker.

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.