Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update maandag 14 februari 2011

 

Beste mensen,

Er zijn weer veel nieuwtjes te melden. De verhalen stapelen zich op. En om te vermijden dat de stapel te hoog wordt, nu maar weer gauw even een update.

 

ReŁnie

Van diverse mensen kreeg ik een telefoontje of emailtje. Ze vonden het toch wel jammer, dat een reŁnie even in de ijskast staat. Jan Brans meldde dat als het wat concreter zou zijn er wel meer belangstelling zou komen. Peter van Lith mailde wat suggesties. Van een bezoek aan Ossendrecht, Ede tot, heel leuk, La Courtine. Dus nog maar eens wat balletjes op gooien. Het organiseren van zoín reŁnie is eigenlijk niet veel werk. Om precies te zijn: een fluitje van een cent. De gebeurtenissen vorig jaar met mijn evenwichtsorgaan, maakte wel duidelijk dat er in elk geval meerdere personen betrokken moeten zijn. Die ervoor kunnen zorgen dat het evenement in elk geval kan doorgaan als er iemand onverhoopt zou uitvallen.

De vraag is dus:

Wie wil er meewerken om zoín reŁnie te organiseren?

En waar organiseren we die happening? Ossendrecht is nu een asielzoekerscentrum. De kazernes in Ede zijn gesloten. Het Museum voor de Verbindingsdienst zit in kisten en gaat pas over een onbekende tijd open in de Bernhard kazerne in Amersfoort.

Ik had al contact gehad met diverse mensen. O.a. ben ik in Museum Bronbeek Arnhem geweest. Dat is heel groot en imponerend. Daar kun je wel een hele dag rondlopen. Daarna waren we in het Museum van de Vliegbasis Deelen. Dit is een particulier museum achter de oude vliegbasis Deelen. Heel goed om een paar uurtjes te zijn.

En ik sprak met adjudant N.N. de opvolger van adjudant Erik Falck. Die ons in 2009 over de O.K. rond leidde. Hij vertelde dat wij best nog eens een rondleiding kunnen krijgen. Maar niet in de periode van 6 weken voor de grote veteranen herdenking van eind juni en de herdenking rond de naamdag van de 1e Divisie "7 December". Dus, voor diegenen die er nog niet zijn geweest en voor diegenen die het nog eens zouden willen overdoen: hier is de kans.

Op vrijdag 11 maart a.s. heb ik een afspraak bij de adjudant op de Oranje-Kazerne. Diegene die zin heeft om een eventuele reŁnie mee te organiseren, kan daar bij zijn.

 Nog even dit voor eventuele mede organisatoren: we kunnen niet uit de geldpotten van het ministerie van Defensie putten. De kosten voor de deelnemers zijn altijd zo laag mogelijk om de deelname zo hoog mogelijk te houden. Je mag dan zelf wel uitrekenen dat er veel liefde-werk-oud-papier aan te pas komt. Maar, het is wel heel leuk werk.

De vragen zijn dus:

Wie steekt een handje bij als mede-organisator? Meld je aan door hier te klikken.

Waar zouden je de reŁnie willen houden? Welke locatie?

Welke datum heeft je voorkeur voor die reŁnie?

Klik hier om mij een mailtje te sturen.

 

Jan Brans

Over Jan heeft op 29 december 2010 een interview gestaan in het Brabantse Dagblad BN De Stem. Jan (64-4) was sergeant bij het Radioschakelpeloton. Op zijn wagen zaten illustere mannen als Rinus Berm, Peter Blom, Andrť Brenninkmeijer en Hans Satter. Na zijn diensttijd heeft Jan een tijdje bij het Nederlandse Lucht- en Ruimtevaart laboratorium in Amsterdam gewerkt. Daarna was hij wetenschapper op de TU in Delft. Er zaten pientere mannekens bij de C-cie, want sinds 1978 diende hij de gemeenschap van Hoeven ook nog eens als wethouder. Een functie, die al snel meer tijd eiste dan je van een "bijbaantje" zou verwachten. Het genoemde interview staat op de website. Je kunt het met deze link bereiken: Jan Brans (64-4) Wetenschapper en politicus.

 

1957-1982. 11Vbdbat 25 jaar

Van Jaap Berkhout kreeg ik een verhaal over de reŁnie die door het Bataljon ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan op 1 september 1982 is georganiseerd in het officiershotel van de O.K. Het verhaal van Jaap zorgde er voor dat ik ook mijn pagina over het 11e Verbindingsbataljon moest aanvullen. En voor die informatie zorgden Huub Mooren en Jan Pille. Je vindt die wijzigingen terug op de website www.11vbdbat.nl. Het verhaal van Jaap vind je met deze link: 25-jarig bestaan van het 11Vbdbat. De reŁnie van 1982.

 

De Ondergang van de B-Compagnie

Deze instructiefilm kregen wij in de basisopleiding te zien. De film toont wat er gebeurt als een soldaat z'n spullen niet in orde houdt en alles maar op zijn beloop laat. Het is een zwart/wit film en hij is 30 minuten lang.

De film is nog in het goede oude 4:3 formaat. Heb je een breedbeeld TV die automatisch het beeld uitrekt om het beeld schermvullend op je TV te zetten? Zet dan even de automatisch uitrekfunctie op 4:3, normaal of uit. Anders valt een deel van de ondertitels buiten beeld.

 

Verhalen

Johan Scholten Story

Van Johan Scholten kreeg ik een stel te gekke herinneringen, die meer de vorm hebben gekregen van een streekroman annex lovestory. Dat verhaal komt vanmiddag in een aparte email. Maar je kunt het ook in drie dimensies op de site lezen met deze link:

Van Nijverdal tot Sydney. The Johan Scholten Story.

 

En hier is nog een verhaal uit eigen herinnering:

De Bijnaam en de Messerschmitt

 

Oproep

Ik ben doende met een verhaal over onze luitenant J.J.C.N. de Vries. Ik herinner me dat er verschillende makkers mij vertelden dat ze op de C-compagnie (dus niet in hun opleiding) een rijopleiding volgden. En dat luitenant de Vries zelf de rijexamens afnam. Wie heeft me een dergelijk verhaal verteld? Stuur me even een emailtje, door hier te klikken. Ik bel je dan even op en je mag me het verhaal nog eens vertellen. Ook als het niet luitenant de Vries was, maar iemand anders. Gewoon even laten weten.

 

Wat zit er nog in de pen voor de volgende update(s)?

De foto und die Sehnsucht. Een verhaal van Jos van Kampen over oefening Hou Doe II

Bevriezen en Ontdooien. Een verhaal over die oefening Hou Doe II

De Wederwaardigheden van een Tukker. Een verhaal van Han Neeskens

Hoe maakten de dokters ons beter? Een verhaal over het ziekenrapport.

De Beatles en de Pokkenspuit. Een verhaal over mijn vervolgopleiding in Utrecht.

De Grote Generaal. Een interview met generaal-majoor de Vries.

 

Website

Het La Courtine verhaal 1964 heb ik nu voorzien van fotoís van Cor Leijtens, Marinus van Schaijk en Ger Vossen. En er zijn wat nieuwe verhaaltjes toegevoegd.

Tot zover deze update. Wil je geen e-mail meer ontvangen? Klik dan even hier om je af te melden. Vergeet om te vermelden welk email adres er verwijderd moet worden.

 

Vanmiddag volgt dus nog The Johan Scholten Story.

 

Groetjes uit een betrokken Voerendaal. De lente komt er aan.

Kees & Riet Blokker

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.