Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update maandag 13 december 2010

 

Beste mensen,

Zo vlak voor het afsluiten van dit jaar nog een keer een update. Over een paar weken is het alweer twee jaar geleden dat wij een reŁnie hebben georganiseerd. Toen gaven een aantal mensen al aan het evenement nog eens te willen herhalen. En intussen zijn er meer dan 50 oud-dienstmakkers terug gevonden, waarvan ook velen al direct aangaven best eens bij elkaar te willen komen. De vraag is dus: laat eens horen wat je ervan zou vinden om in 2011 nog eens bij elkaar te komen en je ideeŽn over waar dat dan het beste zou kunnen gebeuren. Ik hoor graag jullie reacties en voorstellen.

 

Gevonden

Na een paar tips van Willy Broens vond ik:

Loek Wetzels (65-3). Loek zat in het Lijnpeloton en trok altijd op met Wim Vaassen uit Urmond (L).

Jos van Kampen (64-5). Jos was sergeant bij het Lijnpeloton. Daarnaast was hij de bazookaschutter van de C-compagnie. Hij en ik hadden dezelfde dingen op de bazookabaan meegemaakt. Hij oefende alleen niet met proppen. Zijn eerste schot ging richting maan en het tweede kwam 25 meter vůůr de schutters in het zand terecht. Wat tevens het einde van zijn bazooka schietoefeningen betekende. Hij is tegen het einde van zijn diensttijd ook nog de NBC specialist van de C-compagnie geworden en heeft daardoor drie maanden nagediend. Waarna hij een studie begon aan de HTS in Heerlen. Hij had boeiende verhalen. Daar kun je wel een dagje mee koffie drinken.

Chris Westergaard (65-6) blijkt helaas op 6 augustus 2006 overleden te zijn.

 

La Courtine aanvulling

Ik kreeg van verschillende mensen een reactie op het La Courtine verhaal van de vorige update. Bij Herman Buijs en Johan Scholten herinnerden zich ook nog het volgende:

Herman Buijs was chauffeur van een "Dikke DAF" YA328. Hij reed als negende in ťťn van de zeven marseenheden, maar hij arriveerde als eerste. Want alle voor hem rijdende auto's hadden tijdens de vierdaagse rit van Schaarsbergen naar La Courtine de geest gegeven.

Johan Scholten ging eens met zijn makkers stappen in Aubusson. Er waren in die omgeving veel tapijtweverijen. Op de markt van Aubusson hadden tapijtwevers een heel groot tapijt uitgerold om er beter aan te kunnen werken.

In 1967 emigreerde Johan en zijn vrouw Alie naar AustraliŽ. In 1968 gingen ze naar een concert van Fats Domino in het operagebouw van Sydney. En daar hing warempel datzelfde tapijt aan de muur, waar hij 1964 in Aubusson naar had staan kijken. Het is een kleine wereld.

 

Website

Van Johan Scholten kreeg ik een hele mooie Power Point presentatie (PPS) getiteld NormandiŽ 1944-2010. De maker van dat PPSje heeft een stel fotoís uit het D-Day offensief genomen. Hij is naar dezelfde plaats gegaan. Hij heeft op de plaats van waar de originele foto is gemaakt een nieuwe foto genomen. Zoals de situatie nu, 66 jaar na dato, is. Ik heb niet kunnen achterhalen wie de maker is, maar ik heb het PPSje wel op onze site gezet. Dus, ben je geÔnteresseerd in de gebeurtenissen van D-Day kijk dan even op onze verhalen pagina en download de PPS van NormandiŽ 1944-2010.

Van Johan Scholten kreeg ik ook nog een paar fotoís die ik op zijn pagina heb gezet. En hij vulde nog een paar namen aan op de pagina van Rob van Kordelaar en Jan Schuring. Wie weet hoe die kleine korporaal heet? Hij was wapenhersteller en kwam uit het Zuidlimburgse dorpje Bingelrade? Hij staat op de foto RVK38 van Rob van Kordelaar.

Zoals sommigen wel weten heb ik ongeveer een jaar nadat ik was afgezwaaid nog eens vier jaar bijgetekend. De eerste paar dagen waren een zware teleurstelling. Maar een paar dagen later werd ik overgeplaatst naar de Staf-staf en verzorgingscompagnie. Ik kwam terecht op de sectie 1 en later bij de NATO. Het werden vier waanzinnig mooie jaren. Jaren waarin ik de mooiste dingen heb meegemaakt en geleerd die je je maar kunt voorstellen. En waarvan ik tot op de dag van vandaag nog de vruchten pluk. Een paar verslagen van die jaren kun je vinden op de Verhalen & Anekdotes pagina. Je vindt de verhalen bijna onderaan op die pagina onder de naam: Vrijwillig nadienen, Bazookaschieten en MIO inspectie. Kijk voor alle verhalen op de website: http://www.11vbdbat.nl/

 

Nieuwe verhalen

Ik heb intussen boeiende verhalen binnengekregen van Johan Altena, Frans van Gils, Henk Heidema en Ger Vossen. Hieronder komt een bijdrage van Henk Heidema en mijzelf.

Ontgroenen of afknijpen.

Dan een vervolg op de verhalen uit mijn basisopleiding. Een nieuw deel uit de wachtmeester van der Velde saga. Dit keer gaan we op verlof.

Paniek op de handgranaatbaan. Vrijdag 26 juni 1964

 

En vanmiddag komt per apart emailtje de avonturen van Johan Altena:

Modeltreinen, Marechaussees en Muziek. Johan Altena story

 

Tot zover deze update. Rest mij om jullie allen hele fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2011 toe te wensen.

Groetjes uit een koud Voerendaal van

Kees & Riet Blokker

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.