Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update 6 september 2010

 

Beste mensen,

Alweer een update? Dat is vlot. Ja, inderdaad. Ik heb nogal wat reacties gehad op de wachtmeester van der Velde verhalen. Hij bestaat echt en hij heeft ons nog veel méér geleerd. Er komen nog heel wat herinneringen aan. Maar daarin komen ook de Pathologen voorbij en dus is het nodig dat jullie eerst met de Pathologen kennis maken. We gaan nog een paar weken op vakantie. Zou ik met de Pathologen wachten en dan ook nog een paar weken met het vervolg op de van der Velde verhalen, dan is het al eind 2010. Dus stel ik de Pathologen nu al aan jullie voor. Zodat ik direct na de vakantie de hoofdrol weer aan van der Velde kan geven. Vandaar.

 

Website

Op de site heb ik een aparte pagina gemaakt met links naar andere mogelijk interessante sites. Daarop staat ook een link naar een site van Peter de Balen. Peter is van 62-5, zat bij de 101Geniegevechtsgroep en was gedetacheerd bij de 110Genie Lichte Herstel Cie. Zij repareerden vaak onze Briggs & Stratton aggregaten. Maar ook deden zij gevaarlijke dingen met mijnen en springstoffen. Peter heeft een site met alle mogelijke foto’s en afzwaaiberichten van de laatste afzwaaidag van dienstplichtigen. Daarop heeft hij ook een stel foto’s gezet die hij van onze site heeft gehaald. Je vindt zijn site op de links pagina op onze site http://www.11vbdbat.nl/. Dan kom je op de Linkspagina en daar staat zijn site bij.

 

Verhalen

Zo heeft iedereen andere verhalen en herinneringen over gehouden aan zijn diensttijd. Iets wat de een zich totaal niet kan herinneren, is een ander bij gebleven of het gisteren is gebeurd. Heb jij ook nog een verhaal of anekdote, maar weet je niet of dat wel interessant genoeg is? Mail of bel me even. Samen kunnen we er een mooi verhaal van maken.

Van Jan Brans en Jo Coenen kreeg ik een paar verhalen binnen die ik jullie hieronder graag even doorstuur.

Parades en een dipolen kerkhof

 

Van Ger Vossen kreeg ik ook nog een herinnering binnen.

De Schietoefening van Kojak Jo

 

Tot zover deze update. In een apart mailtje komt dan het verhaal over 64-3 en maken jullie kennis met de Pathologen.

Het bijzondere van lichting 64-3

 

Na onze vakantie komen daarna meer spannende, soms treurige, maar vaak hilarische avonturen met onze wachtmeester van der Velde.

Tot dan: blijf gezond en tot ziens,

 

Kees Blokker

 

Update 25 oktober 2010

 

Beste mensen,

De vakantie zit er weer op. Zoals beloofd zou ik direct daarna weer een update versturen.

 

Gevonden

Nou ja gevonden kun je het niet echt noemen als de mensen zich zelf melden.

Kees van de Bogaert (65-3) uit Rosmalen. Hij was chauffeur-lijntrekker en een maatje van Theo de Haar uit Nijmegen. De zoon van Kees had onze website gevonden en zijn vader er opmerkzaam opgemaakt.

Joop Hake (63-5). Hij is een dienstmaat van Frans van Gils en had zijn foto gezien op de fotopagina van Frans. Joop zat in het militaire waterpolo team en is daarmede ook kampioen geworden.

 

Cor Leijtens

Ik heb de laatste maanden een paar overlijdensberichten gehad. En dan is het fijn om ook eens een goed bericht te krijgen. Cor Leijtens was in het ziekenhuis voor een darmoperatie opgenomen. De operatie was geslaagd, maar enige dagen traden er plotseling compleet onverwachte complicaties op. Die zo ernstig waren dat Cor bediend werd met de sacramenten van de zieken. Op miraculeuze wijze is hij daarna toch hersteld. Sinds half september is hij weer thuis en het ziet er buitengewoon goed uit met Cor. Dat is ook eens heel fijn om te horen. Steek hem nog eens extra een hart onder de riem en, is hij een dienstmakker van je, stuur goeie oude Cor dan eens een kaartje.

 

Verhalen

Zoals beloofd ontvangen jullie vanmiddag weer een aflevering van mijn basisopleiding verhalen. Maar in dit emailtje komen ook nog een paar verhalen aan bod. We beginnen met een verhaal van Frans van Gils

Een Telg van Lucky Luke?

 

Dan een verhaal van Piet Wolters. Met daarin onze avonturen met de Briggs & Strattons en de Bauscher aggregaten, sabotageacties en nog veel meer. Met hoofdrollen voor Piet Wolters, Piet Toonstra en Han Verkaart.

De Telefoonmonteur en de Bauschers. Piet Wolters story.

 

Zoals beloofd komt er in een apart mailtje vandaag weer een aflevering van mijn basisopleiding avonturen. Met daarin weer een hoofdrol voor wachtmeester van der Velde. Wie heeft hem ook als instructeur gehad in de basis? Laat me dat even weten.

Wasmerkjes en Limburgse kaas. Donderdag 11 juni 1964.

 

Op de website http://www.11vbdbat.nl kunnen jullie alle verhalen nog eens uitgebreid nalezen. Daar vind je ook een verhaal over bazooka schieten en nog veel meer verhalen, die de herinnering aan je diensttijd weer een beetje terughalen.

Heb je zelf ook nog herinneringen, anekdotes of verhalen, deel ze met ons stuur ze me even toe.

 

Groetjes vanuit een zonnig Voerendaal,

 

Kees Blokker

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.