Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update dinsdag 16 maart 2010

 

Beste mensen,

Hartstikke bedankt voor alle kaartjes en goede wensen die ik van jullie kreeg naar aanleiding van mijn evenwichtsprobleem. Het gaat intussen al een stuk beter. De binnenkant van mijn hoofd voelt wel nog als een op hol geslagen kompas, maar het gaat al een heel stuk beter. Nogmaals dank voor alle briefjes en kaarten.

 

Gevonden

Piet Wolters. Piet is van 64-4 en meldde zichzelf. Piet zat in het Lijnpeloton als vertroetelaar van het Bauscher aggregaat. Hij vond het erg jammer dat hij de reünie gemist heeft en zou graag nog eens wat oude makkers ontmoeten. Hij had hele goede herinneringen aan de in 2002 overleden Piet Toonstra (ik trouwens ook: Piet zat nl. meer bij het schakelpeloton dan op zijn eigen kamer). Maar ook mannen als Peter Broekzitter kent hij nog heel goed.

Hij heeft eens een daverende aanvaring met Peter gehad en om het goed te maken, werd hij een fan van de beatgroep "Jessy and his Flaming Stars". Hij kocht nog een singletje van Peter Broekzitter en zijn groep en dat heeft hij nog steeds. Dat singletje moet bij verzamelaars van obscure nederpop nu een vermogen waard zijn.

Louis Hovenkamp. Louis is van 64-4 en zat bij het Lijnpeloton. Nadat de oude La Courtine stompen waren afgezwaaid midden 1965, was Louis één van de smaakmakers van het Lijnpeloton. Diegenen die toen nog bij de C-compagnie zaten zullen hem zich nog wel herinneren. Grote knaap, altijd in voor een geintje (daar waren ze bij het Lijnpeloton nooit te beroerd voor overigens).

Carl Hoornstra. Carl is van 64-1. Vorig jaar had ik al uitgebreid naar hem gezocht, dat was toen niet gelukt. Carl is nu lid van een petanque (ook bekend onder de naam Jeux de boules) club in Nieuwegein en daar een actief lid van (of hij de liefde voor die sport in la Courtine heeft opgedaan?). Dankzij een eervolle vermelding bij die club kwam ik hem alsnog op het spoor. Carl was één van de slimmere soldaten van het 11Verbindingsbataljon. Hij was er nl. wel altijd bij als er iets werd georganiseerd (lees: uitgehaald). Maar in tegenstelling tot de andere betrokkenen die dan gelijk weer een weekendje binnen konden blijven, ontsprong Carl bijna altijd de dans. In het dagelijkse leven gebeurt dat ook vaak: het regent altijd op dezelfde plek, waar altijd dezelfde mensen staan.

Carl woonde vroeger in Zwolle en Wim Wolschrijn herinnerde zich hem heel goed: "Met Carl ging ik altijd achter op de motor naar zijn huis in Zwolle". Nou Wim, dan moet je in de lucht hebben gehangen of bij hem op de rug hebben gezeten, want Carl heeft nooit een motor gehad. En dat zei Carl met een zucht van verlangen. Die motor komt er wellicht toch nog.

Jo Guntlisbergen is helaas in 2007 overleden. Jo was van 64-4 en sergeant bij het Lijnpeloton. In die tijd trok hij veel op met Appie Hammink, Jan Janssen en Piet Vlaar, onze foerier. Hij staat op een foto op de pagina van Appie Hammink.

 

Bezoekjes

Vorige week kregen we volslagen onverwacht bezoek van één van de makkers waar ik deze hele speurtocht om begonnen was: Lex Bosveld met zijn echtgenote Heli. Met Lex een paar uurtjes heerlijk herinneringen opgehaald. Daar word je weer 20 van.

 

Nieuw webadres.

Op advies van Marinus van Schaijk heb ik voor de website een eigen domein genomen. Ik heb daarvoor gewoon de naam genomen, zoals het 11vbdbat in onze tijd heette. Die naam was vrij. Dat ziet er heel chique uit. De pagina’s zijn dus verhuisd en het nieuwe webadres is http://www.11vbdbat.nl. Het is al voldoende als jullie alleen 11vbdbat.nl invullen.

 

Ik heb ook wat wijzigingen aangebracht en nieuw is nu ook de personeelslijst. Alle tot nu terug gevonden dienstmakkers zijn opgenomen.

 

Controleer even of je eigen naam er op staat. Zou ik je vergeten zijn, dan hoor ik dat graag.

Kees Blokker

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.