Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update maandag 5 januari 2009

 

Beste mensen,

We zijn weer terug. Rietje en ik wensen jullie allen een heel goed en vooral harmonieus en gezond 2009 toe. Het was even wennen om de draad weer op te pakken.

 

Gevonden.

Jawel, toch nog een paar mensen gevonden:

Ruud Martijn, was indertijd kok samen met Henk Heidema. Ruud was heel enthousiast, maar helaas verhinderd op 15 januari.

Aad Seesink. Hij meldde zichzelf naar aanleiding van de oproep op de website. Aad woont nu in Capelle aan de IJssel en werkt op het Erasmus ziekenhuis.

Henk den Hartog. Henk is van 64-6 was sergeant vercijferaar bij het BK Telexpeloton en zat ook op het HK van de 1e Divisie op Vrijland. Hij meldde zich nadat Aad Seesink hem had teruggevonden en over de reünie had verteld.

Jan van Vegchel. Jan zat toevallig op de site te kijken toen ik er net de foto’s van Henk den Hartog op zette en plots zag Jan zijn eigen trouwfoto verschijnen. Jan is van 64-6 en zat samen met Jo Guntlisbergen op één kamer. Jan zat bij het Lijnpeloton.

 

Reünie

Hubke Claassen heeft om gezondheidsredenen besloten van deelname af te zien.

Er zijn een paar nieuwe aanmeldingen: Henk den Hartog, (Jan Brans let op hier is hij:) Aad Seesink en Jan van Vegchel.

Ik ga deze week de laatste details doornemen en in de update van volgende week hoor je dan waar we ons bij de Oranje-Kazerne moeten melden.

 

Sterrengalerij

De Sterrengalerij met de foto’s van de jonkies anno is bijna compleet. Er missen er nog een paar, dus nogmaals een oproep aan hen. Stuur me een foto en maak het overzicht compleet. Het is hartstikke leuk om er eens door heen te lopen. Bekijk de galerij eens met deze link: http://www.11vbdbat.nl

 

Henk Heidema.

Van Henk kreeg ik een tweetal stories.

Harry Borger was chauffeur van de BOS wagen en opvolger van Jan Schuring. De koks van de C-cie waren Ruud Martijn (die is kort na mijn komst afgezwaaid), Math Narings, Kees van Roon en ik. Ik kan mij niets herinneren van de doorstroming en dat wij al die groene blikken moesten openen. Wat er wel mee gebeurde weet ik niet. Ik weet wel dat de noodrantsoenen af en toe tijdens oefeningen werden verdeeld. Ook gebeurde het wel eens tijdens een oefening, zoals de laatste in Duitsland, dat sommigen te laat waren met eten. Waarna door ons enkele blikken werden opgewarmd. Maar er werd door ons koks weinig gebruik gemaakt van deze noodrantsoenen. Ook in de grote keuken van de O.K. werden volgens mij deze noodrantsoenen nooit gebruikt. De noodrantsoenen lagen bij de foeriers sgt Frans Leijendekkers en Piet Vlaar beneden en af en toe pikten we wel eens een pakket mee. Het ging dan vooral om de aanwezige sigaretten, die eigenlijk niet te roken waren. Maar ja met dat soldij wat je kreeg moest je wel eens wat.

 

En nu onthult Henk wat de koks zelf aten:

Wij aten in de grote keuken af en toe biefstuk van de haas. Dit hing dan in de grote koeling. Wij hadden in de keuken een aparte slagers afdeling waar een burger slager was. Zijn naam was Jan Nijenhuis. Als er weer eens een echte biefstuk van de haas in de koeling hing dan doken alle koks er op af om er een stuk voor zich zelf af te snijden. Er werd biefstuk tartaar van gemaakt die we dan als broodbeleg op ons brood deden. Als slager Jan dat in de gaten kreeg kwam hij tierend en schreeuwend de keuken in met een groot mes in zijn hand en schreeuwde wie gvd het lef had om de biefstuk, die voor de officieren bestemd was, op te vreten. Het verwondert me nog steeds dat Jan ter plaatse geen hart aanval kreeg.

 

Bij het terugvinden van Wim "Flip" Derksen vertelde ik dat Flip wereld beroemd werd door de keukenwagen de sloot in te rijden, doodgemoedereerd uit te stappen en vervolgens ging staan kijken "wie dat kunstje heeft gelapt". Henk vult dat nog even aan:

Ik wil nog wel een aanvulling geven over de keukenwagen die door Flip Derksen in de sloot werd gereden. Hij was 's avonds, samen met Frans Leijendekkers, weg geweest met de keukenwagen. Op de terugtocht had Frans ergens een traytje eieren geritseld. Toen Flip dan met de wagen in de sloot terecht kwam, zat Frans als een jongleur naast hem met de eieren op zijn schoot in alle bochten te wringen om geen eitje te verliezen.

Het mooiste was dat we 's nachts altijd achter in de keukenwagen sliepen. Mijn slaapzak lag dan ook achterin. Flip en Frans kwamen echter zonder wagen terug. Ik heb daarna alle schakel- en radiowagens afgelopen om een warm slaapplekje te vinden wat niet lukte.

Daarna de hele nacht in de cabine van een wagen gezeten zonder een oog dicht te doen. De volgende morgen is de keukenwagen uit de sloot gehaald. Ik heb Flip dit nooit vergeven.

Hoe langer je nadenkt over de diensttijd hoe meer herinneringen naar boven komen.

Het zal dan 15 januari wel een mooie dag worden als je met de anderen deze oude herinneringen naar voren haalt.

Groeten Henk.

 

Foto’s

Toegevoegd zijn de foto’s van Joop Willems, Henk den Hartog. En vanmorgen ben ik een paar uur bezig geweest met de foto’s van Jan van Vegchel die ik gisteravond binnen kreeg. Meer dan 50 en daar zitten veel nieuwe bij, waarop ook weer een hoop nieuwe namen verschijnen.

Ik heb een pagina toegevoegd met de naambadges van de reünisten. Bekijk alle wijzigingen op de site met deze link: http://www.11vbdbat.nl

 

Kees Blokker

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.