Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update maandag 8 december 2008

 

Beste mensen,

 

Gevonden

Han Neeskens. Van Henk Pierik kreeg ik een paar weken geleden de tip en het telefoonnummer van Wim Neeskens. Die had ik een aantal keren gebeld, maar het lukte maar niet om hem aan de telefoon te krijgen en zijn gegevens te noteren. Ik had hem maar alvast op de lijst gezet als zijnde van 64-5. En het vervolgens vergeten. Deze week kreeg ik een paar foto’s van Herman Buijs en daar had hij ook de naam Neeskens op gepend. Dat maakte mij wel nieuwsgierig. De Wim Neeskens die ik had, kon niet in La Courtine zijn geweest. Wim toch nog maar eens proberen. Nu, bleek Wim helemaal niet bij 11Vbdbat gezeten te hebben, maar in Wezep en Oirschot. Hij zat in het nationale wielrennerselectie voor de Olympische spelen of zo. En zoals dat met alle sportcoryfeeën gebeurde (kijk naar Johan Engelhart en Hubke Claassen), die werden er uit gepikt en kregen nobele baantjes. Onze Wim had het voorrecht om schrijver-aalmoezenier te worden. In vredestijd een leuke baan. Wim hoorde dus niet bij ons, maar hij had een broer die er wel bij hoorde: Han Neeskens. En dat was de man die Henk bedoelde. Lichting 63-5 en van het Lijnpeloton. Een maatje van Flipje Derksen en nog een stel tijdgenoten. Hij wist ook nog de voornaam van sergeant de Pijper: Peter. Ook opgelost dus.

Wim is dus uit de lijst verdwenen en Han is daarvoor in de plaats gekomen.

 

Reünie vindt geheel op de Oranje-Kazerne plaats.

De locatie van de reünie is gewijzigd van het PMT naar de Oranje-Kazerne. Museum van de Verbindingsdienst. Van Jacques Bouvrie kreeg ik een emailtje en een telefoontje. Op de morgen van 15 januari is het museum alleen voor ons open. Jacques brengt de dag ervoor de deelnemerslijst bij de wacht. Per auto moet één persoon zich bij de wacht inchecken. Het identiteitsbewijs wordt ingenomen en daarvoor in de plaats krijg je een bezoekersbadge. Daarmee gaat de poort open. Ed van Seters en Jacques Bouvrie zorgen ervoor dat de koffie klaar staat en, omdat het al 43 jaar geleden is en er zoveel dames bij zijn, doen ze er ook nog een koekje bij. Afgezien van die twee genoemde heren, zijn er nog vier personen die ons in kleine groepjes door het museum zullen rondleiden.

Na afloop van het museumbezoek kun je met de bezoekersbadge weer naar buiten rijden en de badge bij de wacht terugbrengen, waarna je je identiteitsbewijs terug krijgt.

Ik zal proberen iedereen buiten bij de poort op te ontvangen, onze eigen naambadges uit te reiken en de weg te wijzen. Mocht ik er niet meer staan, meld je dan zelf aan bij de wacht, ga naar het museum en grijp mij even bij de kuif. Dan krijg je in het museum de naambadges. Jullie hebben intussen een lijst met de deelnemers gehad en een model van de badges.

 

Foto’s en Sterrengalerij

Op de site staat nu ook een sterrengalerij met de foto’s van de jonkies anno nu. Er zijn er al veel, maar er ontbreken nog een aantal. Het is hartstikke leuk om er eens door heen te lopen. Maak het overzicht kompleet en stuur me een foto van jezelf zoals je er nu uit ziet. Heb je geen scanner, stuur me de foto dan per post toe. Ik scan ze en breng ze op 15 januari weer mee terug.

Toegevoegd zijn de foto’s van Peter van Lith. Daar zitten er ook een paar bij van onze vercijferaar Louis Eijck. De man die met zijn spiegelschrift een blondje bij een bushalte wilde verleiden. Bij Peter zag ik ook een paar foto’s van Peter Moeys en Henk Verbakel staan. Op de pagina van John Ernst kon ik dus ook weer een naam invullen. Zo blijven niet veel onbekend meer over.

Ook de fotos van Berrie Barendregt verhogen de feestvreugde. Zijn foto was de moeder van alle kerstfoto’s. Hij is (niet als schaats Belg) uitgeleend aan België en zoals jullie weten hebben de Belgen het goede leven uitgevonden. Er staan nu zoveel foto’s op. Ik ben benieuwd wanneer de server crasht. Bekijk alle wijzigingen op de site met deze link: http://www.11vbdbat.nl.

 

Kees Blokker

 

Update maandag 15 december 2008

 

Beste mensen,

 

Reünie

Han Neeskens is er bijgekomen. Leuk voor de mannen van het Lijnpeloton. De tweede stervoetballer (zou hij familie van Johan zijn?) van het 11Vbdbat.

En dan heel verheugend nieuws: Jan Brans (ook bekend onder de naam: Jantje Brans) neemt zijn teerbeminde Corrie mee. Hij wil haar even laten zien waar hij vroeger zo gefeest heeft.

 

Niets om aan te trekken

Laten we er geen doekjes omwinden heren. De dames zorgen ervoor dat zo’n dag feestelijk en kleurrijk verloopt. Van te voren is het: "ik heb niets om aan te trekken". Maar het is verbluffend hoe perfect de dames er op zo’n dag uit zien in iets, wat ze niet hebben om aan te trekken!

Zoiets doet me altijd denken aan mijn eigen trouwdag. "Ik weet echt niet welke trouwjurk ik moet nemen" en "Ik weet niet eens of ik er wel eentje wil". Op 3 oktober 1969 was het dan zover. Daar stond ze: de mooiste vrouw die ik ooit gezien heb, in de mooiste bruidsjurk die ik ooit gezien heb. Adembenemend. Ik was sprakeloos en smoorverliefd.

O ja, ik mocht ook zelf nog wat spenderen: 5 gulden voor een gehuurde frak en 2 gulden 50 extra voor de bijpassende grijze hoge hoed. Onvergetelijk! En daar kwam geen Mastercard aan te pas.

Aaah, de dames! Wat zijn ze onmisbaar. Hartelijk welkom Corrie, we gaan er een leuke dag van maken.

 

Sterrengalerij

Op de site staat een Sterrengalerij met de foto’s van de jonkies anno nu. Het is hartstikke leuk om er eens door heen te lopen. Maak het overzicht kompleet en stuur me een foto van jezelf zoals je er nu uit ziet. Heb je geen scanner, stuur me de foto dan per post toe. Ik scan ze en breng ze op 15 januari weer mee terug. Mijn adres staat onderaan. Bekijk de galerij eens met deze link: http://www.11vbdbat.nl

1e Divisie "7 December".

Op de website staat een plattegrond uit 1965 van de Oranje-Kazerne. Als je naar de plattegrond kijkt zie je onderaan de ingang van de O.K. Die is er nu niet meer. Linksonder zie je op de hoek van de Deelenseweg en de Koningsweg het PMT.

Linksboven zie je op de hoek van de Koningsweg en de Clemens van Maasdijklaan het KMT. Het is nu niet meer het KMT maar het gebouw "De Valk".

In het midden boven, ongeveer waar LETS staat, is de weg afgesloten en daar is nu de ingang van de O.K. Tussen de ingang en het gebouw "De Valk", eigenlijk achter het gebouw, staat nu het herdenkingsmonument van de 1e Div. 7 Dec. Dit monument stond vroeger op, ik meen, Oud-Vrijland. Rond 7 december, de naamdag van de Divisie, worden hier altijd de gesneuvelden en overleden militairen van de divisie herdacht en hun naam op het monument bijgeschreven. Het 11Verbindingsbataljon was een onderdeel van de 1Divisie "7 December". En wij hebben indertijd zelf twee keer aan de ceremonie deelgenomen.

Deze herdenking, maar ook vrijwel alle andere herdenkingen in Nederland, worden door onze adjudant N.N. georganiseerd. Zo ook de herdenking van afgelopen 5 december. Het geheel bestond uit meer dan 1500 personen. Er stond een artikel over in de Telegraaf en dat stuur ik jullie hierbij toe. Kijk maar even goed: over een paar weken treffen we elkaar daar.

 

Foto’s

Toegevoegd zijn de foto’s van Han Neeskens. Wil je nog eens weten hoe het ook al weer zat? Bekijk alle wijzigingen op de site met deze link: http://www.11vbdbat.nl

 

We gaan eruit. Dit is de laatste update van 2008. Riet en ik gaan op de 17 december 14 dagen op vakantie en melden ons hier weer op 5 januari 2009. Ik heb de laptop bij me. Als jullie wat te melden hebben, gewoon even mailen. Ik haal de mail één keer per dag op en als het kan, geef ik ook gelijk antwoord.

 

Wij wensen jullie allen fijne feestdagen, hele goede jaarwisseling zonder ongelukken en een goede gezondheid in het nieuwe jaar.

Tot volgende jaar.

Kees Blokker

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.