Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update maandag 3 november 2008

 

Beste mensen,

Gevonden.

Hoewel ik niet echt meer zoek, komen er toch nog namen bij. Hele verrassende zelfs.

Piet Peeters is van lichting 63-6. Stond op de lijst van Jan Rikken.

De mannen van het BK Telexpeloton zullen het wel aardig vinden, dat ik alsnog hun pelotonscommandant Peter Moeys heb gevonden. Hij woont niet meer in Nijmegen maar in Delft.

 

Verrassing van de week

En dan zaterdagmorgen kwam er een verrassend mailtje binnen. Het was mijn beurt om thee te zetten. Rietje en ik worden meestal zo rond half zeven wakker en lezen dan het Limburgs Dagblad in bed. Daar drinken we dan thee bij die door ons om de beurt wordt gezet. Zaterdag was het dus mijn beurt. Diegene die de thee zet, zet ook de computer aan om de e-mails en orders binnen te halen. We hebben nl. nog een internetbusiness in grammofoonplaten en CD’s. De binnengekomen e-mails worden dan daarna besproken met diegene die nog in bed ligt. En deze morgen zat er een hele verrassende bij van Harry Borger. Harry had ik nl. al bij de stapel "Onvindbaar" gelegd, nadat een poster actie in Geleen en Brunssum geen resultaat had. Harry was, op zoek naar zijn dienstverleden, terecht gekomen op de website van het Museum van de Verbindingsdienst, waar een link naar onze eigen website staat. Als de berg niet naar Mohammed komt… (Alleen Harry Laponder en Henk Nijhuis nog, dan is de 4 daagse van 1965 compleet).

Harry Borger bracht gelijk nog maar iemand mee: Henk Heidema. Henk is de chef-kok die voor ons zulke heerlijke gebakken eitjes klaar zette. Henk oefende voor de Vierdaagse. Maar toen puntje bij paaltje kwam gaf hij zijn portie aan Fikkie. Op de foto JD20 van Jo Debets, zit hij zich kostelijk te vermaken over het doorprikken van de blaren van Jo.

Henk ging gelijk lekker meedoen en vertelde dat volgens hem Jan Schuring in Beilen woonde.

Jan lag ook al in de stapel "Onvindbaar". Jan woont nu niet meer in Beilen, maar wel nog een achternicht van hem en door haar is onze Jan Schuring ook terug gevonden. Jan was de man van de BOS. Pardon? BOS? Ja BOS. Dat stond voor Benzine, Olie en Smeermiddelen. Die hadden een apart hok vooraan op het Mob. En op oefening kwam hij met de BOS wagen vol jerrycans, één keer per dag de auto’s en aggregaten van nieuw voedsel voorzien.

Jan had goede herinneringen aan Louis Boom uit Venray. Ach je bent toch bezig, dus waarom niet: Louis Boom was al bij het eerste telefoontje ervan op de hoogte dat Jan hem nog steeds niet is vergeten.

Daarnaast kwam ik erachter dat Rob Philips helaas in 1979 is overleden. Als je de tragiek achter het overlijden van Rob wilt weten, moet je me even bellen.

Hierbij zit een nieuwe bijgewerkte namenlijst. Op die lijst staat nu achter de naam, de naam van het peloton waar de betreffende persoon in gezeten heeft.

 

Muiterij

Ik heb naar aanleiding van mijn "Muiterij" verhaal nog wat reacties gehad.

O.a. van Kees Tijs. Kees kon zich in eerste instantie de muiterij helemaal niet meer herinneren, maar gaandeweg kwam bij hem ook het verhaal terug. Hij blijkt nl. de chauffeur te zijn geweest van deze vaandrig en kan er nog wel een paar anekdotes over ophalen. De man is hooguit vijf tot zes weken bij de compagnie geweest en had zich in die korte tijd zeer impopulair gemaakt bij het Lijnpeloton. De climax vond plaats toen hij de hele compagnie voor muiterij op rapport zette, herinnert Kees zich. Hij heeft de vaandrig ook weer de juiste naam gegeven compleet met alle voorletters en het toenmalige adres.

 

Ger Salden

Ger Salden zou nog graag eens weer met Fred Koster willen bijpraten. Wie weet waar Fred uithangt? Van Ger Salden kreeg ik nog een aardige anekdote binnen die ik graag met jullie deel. Het gaat over de snorretjes die hij en Fred Koster hebben op de foto GV31 van Ger Vossen. Hier is Ger Salden: "Over dat snorretje, dat had ik niet toen we naar La Courtine gingen. Dat is onderweg gegroeid. Terug in de kazerne, kwam kapitein Luchsinger (wij noemden hem ….) de troepen inspecteren en iedereen met snor moest dat ding eraf halen. Toen hij bij mij kwam zei hij echter: "o ja, jij had hem al vóór de oefening!!! " Maar toen ik met dat ding onder de neus bij mijn vriendin (*mijn huidige vrouw Luus) aankwam, vond ze dat maar niks en moest ik alsnog de bovenlip kuisen. Terug op de kazerne en de volgende inspectie keek Luchsinger even verbaasd naar mijn "babyface", zei echter niks en liep strak door".

 

Foto’s en website

Er zijn foto’s van Toon Knaap bijgekomen. En van Harrie Kuijpers. En daar zit een afschrikwekkende foto van hem zelf bij. Als je die ziet vraag je je af waarom ze ons nog verder nodig hadden. Harrie alleen was met zijn verschijning al voldoende om de Russen de stuipen op het lijf te jagen.

 

Er is ook een pagina "Gezocht" toegevoegd. Hierop staan foto’s en namen van mensen die ik nog niet gevonden heb. Misschien dat op die manier via het Museum van de Verbindingsdienst nog meer mensen voor verrassende e-mails zorgen. Mocht je informatie hebben over deze personen, stuur me dan svp een emailtje. En een aantal pagina’s met de alle updates die ervan begin augustus zijn geweest. Ben je pas in een latere fase teruggevonden, dan kun je daar nog eens de eerdere updates nalezen.

 

Reünie adreslijst.

Direct na 1 december zal ik een lijst maken van alle mensen die aan de reünie zullen deelnemers. Ik ga ervan uit dat iedereen ermee akkoord gaat dat zijn naam op die lijst komt. De namen en adressen worden uitsluitend en alleen aan de andere deelnemers bekend gemaakt en natuurlijk aan adjudant N.N. van de Oranje-Kazerne.

 

Dat was het weer. De rest van de dag ben ik niet meer bereikbaar. Mijn dierbare echtgenote is namelijk jarig en ik mag niet de hele dag met andere dingen bezig zijn, heeft ze me vanmorgen dreigend toegevoegd.

 

Kees Blokker

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.