Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update maandag 27 oktober 2008

 

Beste mensen,

Gevonden. Het echte zoeken is nu afgelopen. Er waren nog wat open lijntjes en daardoor vond ik nog:

Gerrit Meijerink. Gerrit was radio-monteur op de Stafcompagnie en reed met een onderhoudswagen langs de verschillende verbindingseenheden (ook van bijvoorbeeld de cavalerie) om ter plekke ter ziele gegane radioapparatuur nieuw leven in te blazen.

Rinus de Jong van het Lijnpeloton. Heeft in La Courtine drie maanden op de telefooncentrale gezeten.

Gerrit ter Reehorst. Gerrit zat bij het BK Telexpeloton, was motorordonnans en tevens de chauffeur van kapitein Rob Luchsinger.

Helaas moet ik jullie ook meedelen, dat de sympathieke KVV sergeant Theo Looman in 1990 op 48 jarige leeftijd aan een acute hartstilstand is overleden. Ik heb zijn weduwe gesproken en zij was blij verrast dat er 18 jaar na zijn overlijden nog mensen zijn die zo goede herinneringen aan Theo Looman hebben.

 

Foto’s:

Toegevoegd zijn de foto’s van Jan Brans, Frits Diks en Dicky Huijsmans. Hier zit een hele aardige bij van hem op banjo en Cor Keet op contrabas. Hij heeft een foto gemaakt van het kamerrooster van augustus 1965. Daar staat hij bovenaan als Dicky. Zo’n kamerrooster is heel interessant. Ik was het compleet vergeten, maar Jan Bulten, Harry Polman, Kees Reniers en Jacob Sijrier hebben gewoon bij mij op de kamer gelegen!! (Of ik bij hen, dat kan ook).

 

Op de pagina van Johan Engelhart en van Inno van Dijk staan een paar foto’s van een hondje. We dachten dat dit een blinde passagier van Hans Bosmann was, maar van Dicky kreeg ik dit emailtje (even eraan denken dat hij al meer 40 jaar in Canada woont):

"Weet je nog dat een paar van onze peloton een klein hondje (puppie) hebben gered van verdrinking? (iemand was hem aan het verdrinken, wilde het hondje niet). Wij noemden hem Appie, na onze favoriete sergeant, Appie Aalbers. Hij was zo klein dat hij 's avonds in mijn schoen sliep (en plaste!). Ik heb hem toen in het weekend mee naar huis genomen waar hij zijn leven uitgeleefd heeft, nog lang nadat ik naar Canada was verhuisd.

Ik heb nog een afzwaai lijst van 64-2 en vele foto’s. Helaas niet in goede staat. Ket zal nog wel een hoop foto’s hebben.

Ja, ik weet nog dat ik bij Sjefke geweest ben. Ik ben hem speciaal nooit vergeten. Ook Paul kan ik mij nog goed herinneren. Als zij een emailadres hebben laat het mij weten, anders doe hen de hartelijke groeten. Ergens heb ik nog een oud adres boek met namen van leger makkers en studenten uit die tijd. Er waren twee knapen waar ik het goed mee kon vinden: G. Meyerink uit Vroomshoop, die andere naam ben ik vergeten, zij zaten bij de Staf Compagnie".

Tot zover Dicky Huijsmans.

 

Dan zitten er foto’s bij van Gerrit Nieuwenhuis. Gerrit is iets bijzonders. Hij is namelijk helemaal niet van de C-cie maar van de Staf en staf-verzorgingscompagnie. Net als Martin van Mierlo. Met dit verschil: Martin van Mierlo heeft in het begin nog wel enige maanden bij de C-cie gezeten, maar Gerrit helemaal niet. Gerrit was de opvolger van Martin van Mierlo als chauffeur van overste Duque. Gerrit is, hoewel hij het zelf al lang vergeten is, samen met Wieringa en sergeant Reinders als vertegenwoordigers van de Staf-cie op 15 juli 1965 naar de bruiloft van Frits Rademakers geweest. Frits las mij zijn gastenlijst op en zo spoorde ik Gerrit op. De foto's van Gerrit staan erbij als speciale gast/vertegenwoordiger van de Stafcie.

 

Martinus van Schaijk

Zoals jullie wellicht nog weten heb ik twee weken geleden er melding van gemaakt dat Marinus freelance netwerkbeheerder is. In werkelijkheid is Marinus Systeembeheerder. Een netwerkbeheerder trekt de kabels, installeert de werkstations en verstrekt de toegangscode’s. Als die man klaar is begint het werk van Marinus: Systeembeheerder dus. En hij heeft er kaas van gegeten. Hij is nl. zijn archief ingedoken en heeft bijna 300 negatieven en dia’s opnieuw gescand (ik wist niet eens dat je negatieven ook kon scannen, ik dacht alleen positieven). Het resultaat is een grote verzameling extreem scherpe en mooie zwart/wit foto’s en kleurendia’s. Die heeft hij op een eigen webserver gezet (ik zei toch al dat hij er kaas van gegeten heeft) en de foto's zijn nu toegankelijk voor de groep dienstmakkers van de C-VBDBEDCIE.

Hij heeft nog wat aanpassingen gedaan om de boel wat sneller te krijgen. O.a. de fotobestanden wat kleiner gemaakt. Als je ze wilt downloaden kun je de downloadknop in het programma gebruiken. Deze is gekoppeld aan het origineel, dus een groter bestand en mooiere kwaliteit. Hij heeft de toegang beveiligd. Voor de usernaam moet je "dienst" ingeven en voor het password "makker". Uiteraard in kleine letters. En zonder de aanhalingstekens. Je kunt de fotosite vinden op zijn website www.mjvs.nl onder de kop "actueel" of "digitale fotografie" optie "fototheek". Kijk op zijn fotopagina voor het juiste webadres en de inloggegevens.Veel kijkplezier.

 

De Reünie

Ik heb 36 enquêtes ontvangen. Twee mensen gaven aan geen behoefte te hebben aan een reünie. Blijven over 34. Daarvan gaven negen mensen aan dat ze hun echtgenote willen meenemen. Prima. Dat maakt een totaal van ruim 40 personen. En er zullen er nog wel een paar bijkomen. Gezellig druk dus. 80 procent gaf aan dat zo’n reünie op de O.K. of in elk geval in de buurt van de O.K. zou moeten plaatsvinden. Voorkeur voor een dag is er niet.

 

De ideeën waren zeer interessant en heel divers. Naambadges met daarop een foto uit die tijd. Zeer goed! Is er iemand die dat eenvoudig maken kan?

Bezoek aan alle oefenlocatie’s. Ook heel goed. Gaat wel wat langer dan een dag duren.

Vijf mensen hadden wel interesse in een museum bezoek. Daar ben ik op doorgegaan en dat alles een beetje proberen te combineren.

In de Elias Beeckman is het Museum van de Verbindingsdienst. Daarin staat alle apparatuur die ooit bij de Verbindingsdienst heeft gewerkt. Ook de spullen waar wij meegewerkt hebben. Dus de lijnkatrollen, het befaamde WD-1/TT, telefooncentrale’s, de AN/TRC, de CF1 en de CF2, radiozendapparatuur, telexen enzovoort, vrachtwagens en Jeeps. In het museum is ook een winkeltje waar je militaria zoals baretten, emblemen van alle wapens enzovoort kunt aanschaffen. Het museum is op het kazerne terrein van de Beeckman en is geopend op woensdagmiddag en donderdagmiddag open. Ik heb gesproken met Ed van Seters en Jacques Bouvrie. Als we met meer dan 15 mensen zijn, wordt het museum speciaal voor ons geopend.

 

We kunnen de reünie in twee delen splitsen. Mensen die wel interesse in bezoek van de Beeckman en het museum hebben, ontmoetten elkaar daar om, zeg tussen 09.30 en 10.00 uur. Dan gaan we het museum bezoeken en zo rond 12.00 uur rijdt ieder naar Schaarsbergen. Daar komen we dan samen met de mensen die het museumbezoek overslaan. Zo tussen 12.30 en 13.00 uur is daar dan de ontvangst daar met een lunchbuffet. Ik heb op onze site een pagina over het museum geopend. Maar je kunt ook voor meer informatie kijken op: http://www.museumverbindingsdienst.nl. En... de Beeckman was ook een oefenlocatie, dus twee vliegen in één klap.

 

Komende woensdag heb ik een afspraak op de Oranje-Kazerne met adjudant N.N. We gaan dan de O.K. bekijken. Ik moet een lijstje opstellen van alle dingen die ik graag nog eens wil bekijken. Ik denk dus aan onze legeringsgebouwen, de eetzaal, douches, kantine en WZZ ruimtes en het Mobcomplex. Is er nog iets dat jullie willen zien (de ruimte achter de wacht bijvoorbeeld of de oude telefooncentrale) laat me dat dan direct weten.

 

Daarna heb ik alle gegevens bij elkaar. En kan ik een definitief programma maken. Ik stuur jullie dan deze week bericht.

Als datum houd ik donderdag 15 januari 2009 aan. Met eventueel een alternatieve datum donderdag 22 januari 2009. Als er iemand op een van deze dagen absoluut niet kan, stuur dan omgaand een emailtje. Eind van deze week maak ik een definitieve keuze.

 

Kees Blokker

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.