Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update maandag 8 september 2008

 

Beste mensen,

 

Goudstuk Rinus Kweekel

We hadden een goudstuk in de compagnie. Hij woonde toen in Spijkenisse, maar nu in Poortugaal en hij heet Rinus Kweekel. Ligt me daar deze week een complete lijst van de afzwaaiers specialisten van 64-1 en de niet-specialisten van 64-3 en een complete bemanningslijst van de schakelwagens voor de oefening "Bruinvis" in de bus. En wie staat boven aan bij de Schakelwagen1? Kpl. Peter Verhoeven, gevolgd door Jan ten Zende enz. De lijst werd opgesteld en getekend door vdg. van Kordelaar.

Rinus had een zeer vooruitziende blik. Hij wist in 1965 al, dat we zo'n lijst in 2008 goed kunnen gebruiken. Met die lijst en de hulp van de dienst RIOP van Defensie heb ik dan gevonden:

Dré van Gerwen. "Wie is toch Dré van Gerwen", zullen jullie zeggen, "nooit van gehoord". En dat kan kloppen. Nauwelijks drie maanden na het binnenkomen bij de parate hap, viel Dré op het Mobcomplex uit een Munga. Hij had de pech bij die val met een been vast te komen zitten tussen de deur en de stoel van de Munga. Zijn been brak op drie plaatsen en Dré heeft de rest van zijn diensttijd in het militaire hospitaal "Oog in Al" in Utrecht mogen recreëren.

 

Verder vond ik Riemer Postma, automonteur, Wim Schipper, radio telegrafist, Toon Knaap, Lijnpeloton. Toon heeft de NATO taptoe mee van telefoons voorzien.

Ook teruggevonden is Johan – Call Sign PA0JAZ - Altena, inderdaad uit Zutphen. Het zou me niet verbazen als Johan indertijd een podiumplaats bij "meeste douwen" heeft bereikt.

Kapitein R.C. Luchsinger. Hij was in elk geval compagniescommandant van oktober 1964 tot maart-april 1965. Hij is overleden op 24 mei 2006 op 77-jarige leeftijd. Hij werd in 1965 opgevolgd door eerste luit. H.L.A. (Henk) Duivelshof. Bij de meesten wel bekend onder een andere naam. Die kreeg hij nadat uit een rijdende Munga stapte, denkende dat de wagen stilstond.

 

Ik heb inmiddels ook nog wat nieuwe plaatjes van Jan ten Zende, van Johan Altena en een hele serie van Cor Leijtens gekregen. Bekijk ze op de website www.11vbdbat.nl

Ik denk dat de man op de foto van Jan ten Zende, die wij eerst voor Peter Verhoeven aan zagen, Ket-Jan Hartman is. Wie weet iets van deze sympathieke lange knaap? Waar komt hij vandaan?

 

Een vraag van Corry Verhoeven: Wie heeft er nog meer foto's waarop Peter Verhoeven staat? Ze zou dolgraag een scan ervan krijgen.

 

Met Dicky Huijsmans en Marinus van Schaijk wil het niet goed lukken. Wie heeft er een geboortedatum of het registratienummer van die mannen? Dat zou heel goed van pas komen.

Jullie krijgen deze week een lijstje met vragen om de interesse voor een reünie te peilen.

 

Kees Blokker

 

Update maandag 15 september 2008

 

Beste mensen,

Sociale verplichtingen noopten mij deze week tot andere bezigheden.

Met de tips van Hans Siebelt heb ik ook JAM gevonden. Het blijkt om J.A.M. (Jo) Hoevenaars te gaan. Daarnaast kon ik aan het lijstje ook Math Narings toevoegen. Hij was de kok van de C-VBDBEDCIE. Dank zij hem hebben wij het overleefd. Ook gaf Hans Siebelt de hint dat Hartman en Huijsmans oude vrienden waren, die samen in Den Haag op school hadden gezeten en altijd samen optrokken. Wie weet er iets meer van Hartman?

Met de lijst van mensen die er nu gevonden zijn, plus de gegevens die ik van Rinus Kweekel heb ik een reconstructie gemaakt van het personeel van de compagnie ten tijde dat ik er zat. Die personeelslijst staat nu op de website.

Kees Blokker

 

Update maandag 22 september 2008

 

Beste mensen,

Ik heb nog twee makkers gevonden:

Wouter Stoop. Wout was de tweede echelons automonteur van de verzorgingspeloton.

Wim Wolschrijn. Hij zat in het Lijnpeloton en was ook actief op de NATO taptoe.

 

Daarnaast denk ik dat Dicky Huijsmans en Ket-Jan Hartman van 64-1 waren. Huijsmans was begin augustus 1965 nog in dienst. Van 64-2 is hij niet (anders stond hij op de afzwaailijst van die lichting). Waarschijnlijk is hij dus specialist van 63-6 en eind augustus 1965 afgezwaaid of op 5 augustus 1965 samen met de mannen van 64-1 afgezwaaid. Welke 64-1-er kan me verder helpen met Huijsmans of Hartman?

 

Ik ben deze week op visite geweest bij sergeant Ger Vossen. Dat was heel gezellig. Hij liet me een foto zien waarop Berting stond. Berting is de man die wij Floris noemden, hoewel hij helemaal niet zo heette. Floris is niet van 63-6, maar waarschijnlijk van 64-4 of 64-5.

 

Ik kreeg ook een aantal foto's van Wil Adriaans en die staan nu op een eigen pagina. Op de verschillende pagina's ben ik begonnen met het nummeren van de foto's en het geven van onderschriften voor zover ik die weet natuurlijk. In de loop van de komende weken hoop ik het geheel klaar te hebben.

 

Verder heb ik een webpagina gemaakt met een verhaaltje over de taken en structuur van het 11Verbindingsbataljon en de diverse pelotons daarin. Ook die pagina is te bekijken. In de linker navigatiebalk staat het bovenaan onder de naam: 11Verbindingsbataljon. Bekijk alle wijzigingen met behulp van deze link: http://www.11vbdbat.nl

 

Kees Blokker

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.