Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update maandag 25 augustus 2008.

 

Dag beste mensen,

Van Corrie Verhoeven kreeg ik een telefoontje. Peter Verhoeven is NIET de linkse staande persoon op de foto van Jan te Zende. Ze heeft twee foto's gestuurd. Links op de op eerste foto is Martien van Bergen, dan een onbekende sergeant en uiterst rechts zit Peter Verhoeven. Op de andere foto is helemaal links volgens mij Dicky Huijsmans, dan Peter Verhoeven (met sigaret), dan een onbekende burger, een onbekende sergeant en helemaal rechts is nog net het hoofd van Paul Rybakowski te zien.

 

Ik heb de afgelopen week nog een aantal personen gevonden. Vooral met de hulp van André Brenninkmeijer, Harrie Kuijper, Henk Pierik, Jan te Zende en slagerij van Dijk in Sloten, die een poster van Thijs Boelsma in zijn winkel had opgehangen en zo Thijs wist op te sporen. Helaas bleken er ook weer enige personen overleden te zijn: Jan Greten, Ferry Nij Bijvank en Harrie Varenbrink. Het totaal aantal teruggevonden personen is inmiddels gestegen tot ruim 40. De lichtingen lopen uiteen van 1963-2 tot 1965-5. Niet alleen mensen uit het schakelpeloton maar mannen die verspreid over het hele 11Verbindingsbataljon dienden.

Tijd om een werknaam voor deze opsporingsacties te kiezen. Wat dachten jullie van het motto van de Verbindingsdienst "Nuntius Transmittendus" (Het bericht moet door)?

 

Hier is de volledige lijst met tot op heden teruggevonden mensen:

Lt. Wil M. Adriaans, Martien M. van Bergen, Jo Bindels overleden 17-01-2000, Cornelis (Kees) Blokker, Thijs Boelsma, Robert (Bob) van den Bos, A. (Lex) Bosveld, A.F.M. (André) Brenninkmeijer, Peter Broekzitter, G.H. (Hub) Debie, Henri Engels, John Ernst, J.G. (Joke) van Goor, Jan Greten overleden, Albert (Appie) Hammink, Cor T. Keet, Lt. Ir. R.A.M. (Rob) van Kordelaar, Sgt. H.J. (Harrie) Kuijpers, M.M. (Rinus) Kweekel, A.M. (Math) Laurentzen, J.C. (Jef) Laurentzen, Klaas Leemhuis, Evert (E.A.G.) Meuwissen, Martin van Mierlo, Ferry Nij Bijvank overleden 1980, Hendrik (Henk) Pierik, Paul Rybakowski, Johan L. Sacré, sgt. Ger Salden, Willie J. Seegers, Hans V. Siebelt, Wim Smeltink, sgt. J.M.M. (Jef) Stassen, W.T.A. (Willy) Uffing, Harrie Varenbrink overleden in 1988, H.N.W.M. (Henk) Verbakel, J.J.W. (Koos) Verbruggen, Peter Verhoeven overleden op 01-04-2003, Koos Verkade, Jan Vogels, J.H.W. (Jan) Wanders, J.J.H. (Jan) ten Zende.

De lijst uit het afzwaaibericht van 64-2 is nu grotendeels teruggevonden.

 

Ik blijf nog even zoeken naar: sgt. Jo Debets, sgt. Ger Vossen, Dicky Huijsmans, Marinus J. van Schaijk, Peter van Lith, Frits Haen, Harry Borger, Jo Coenen en Hans Satter.

Wie weet iets meer over deze personen?

 

Kees Blokker

 

Update maandag 1 september 2008

 

Beste mensen,

Het is Evert Meuwissen gelukt om sgt. Jo Debets op te sporen. Deze zit al sinds 1979 in Slovenië. Zit daar heel lekker en maakt prachtige natuurfoto’s.

Verder vonden we deze week: Cees van Balsfoort, Jaap Budding, Jo Coenen, Harrie Hoppenbrouwers, Cor Leijtens, Piet (toen Pietje) van Summeren en sgt. Ger Vossen.

Daarmee komt het totaal aan terug gevonden personen op ruim 50. Dat is bijna een halve compagnie en ruim voldoende om de volgende stap voor te gaan bereiden.

Ik zoek nu alleen nog naar: Dicky Huijsmans, Marinus van Schaijk, Peter van Lith en Wouter Stoop, Johan van Altena en Jo Hoevenaars. Wie weet waar kwamen deze personen vandaan kwamen?

 

Hierbij een foto die ik zowel van Appie Hammink als Jan Wanders kreeg. Op de foto staan: Jan Greten (overleden), Jan Wanders, Hub Debie en Pietje van Summeren. Piet was de chauffeur van de pelotonscommandant van het lijnpeloton. Hij reed ook wel de PC van het schakelpeloton als Dicky Huijsmans wegens een tijdelijke ongesteldheid niet beschikbaar was.

 

Ik stuur hierbij ook een aantal fotos die ik van Rob van Kordelaar kreeg. De meeste zijn in La Courtine gemaakt en staan op een pagina van Rob op de website. Ga snel eens kijken.

 

Kees Blokker

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.