Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Update 3 augustus 2008

 

Beste mensen,

Hartstikke bedankt voor de foto's. De meeste van de mannen ken ik nog wel. Gaandeweg wordt de kring van de teruggevonden makkers steeds groter. Nu weet ik ook wie met Dicky Huijsmans uit Den Haag bedoeld wordt. Hij werd Dicky genoemd, omdat hij zo groot was. Die zou ik wel eens willen opsporen.

Ik heb inmiddels gevonden Hans Siebelt, Henk Pierik, Jan ten Zende, Rinus Kweekel en nog een paar.

Toen 64-2 afzwaaide, hebben de ouwetjes een afzwaaikaart laten maken met zoiets als: we geven kennis van het overlijden van lichting 64-2. Op die kaart stonden een hoop namen. Wie heeft die kaart nog?

 

Kees Blokker

 

Update woensdag 6 augustus 2008

 

Beste mensen,

Eerst een tussenstand van de mensen die er intussen teruggevonden zijn.

Lt. R.A.M. (Rob) van Kordelaar, stip Jan Vogels, Martien van Bergen, Bob van de Bos, André Brenninkmeijer, Rinus Kweekel, Jef Laurentzen, Henk Pierik, Paul Rybakowski, Johan Sacré, Hans Siebelt en Jan ten Zende. En natuurlijk Evert Meuwissen en mezelf.

 

Ik stuur jullie hierbij een foto die ik van Paul Rybakowski heb gekregen. Op de foto zit op de bovenste rij links Henk Pierik, daarnaast Henri Engels uit Kerkrade. 4e van links is Paul Rybakowski. Volgens mij is de 3e van links Jan ten Zende en de 5e is Koos Verbruggen. Op de grond voor het bed zit Peter van Lith. Op de tafel zit Dicky Huijsman

 

Het is een foto gemaakt aan de vooravond van het vertrek van de lichting 64-1 naar La Courtine. De bedoeling was dat de mannen daar getraind zouden worden tot een hecht korps van elite soldaten. Wat echter terug kwam was een zooitje ongeregeld, dat na twee maanden La Courtine, geen enkele tucht of orde meer kende. De nacht van hun terugkeer, zal ik niet licht vergeten. Het was of een aardbeving door Schaarsbergen trok.

 

We zoeken nog een aantal mensen. Van Schaijk uit Nijmegen, Dicky Huijsman uit Den Haag, Koos Verbruggen uit Mill, Jo Coenen, Jo Debets, Henri Engels uit Kerkrade, Wim Smeltink, Fred Nij Bijvank, ene Floris Berting uit Geleen of Treebeek, Hans Satter, Peter van Lith, Frits Haen en de fameuze Thijs Boelsma uit Sneek, Bolsward of Sloten.

Jan ten Zende had de afzwaaikaart van lichting 64-2 nog. Daar staan in elk geval de namen goed op gespeld. Dat maakt het zoeken iets makkelijker.

Als jullie iets weten van de betreffende personen of nog andere personen die ik mezelf niet meer herinner, het even weten.

 

Kees Blokker

 

Update maandag 11 augustus 2008

 

Goedemiddag beste mensen van de C-Verbindingsbedieningscompagnie (wat een naam, welke bureaucraat kon zoiets bedenken?),

 

Toen wij als soldaat in 1965 afzwaaiden hadden we ruim een jaar met elkaar opgetrokken en veel meegemaakt. Je denkt dan dat je de namen en adressen nooit zult vergeten. Maar, ieder gaat naar huis en begint weer met zijn werk en carrière. Gaat trouwen, krijgt kinderen enz. Maar na vijf jaar ben je alles compleet vergeten. En komt de spijt dat je de namen niet op de foto's hebt geschreven. Aan de hand van die foto's proberen we nu de namen erbij te zoeken en daarna, zo mogelijk, de adressen.

Ik vond de afgelopen week zeven mensen terug:

Lt. Wil M. Adriaans. Hij was pelotonscommandant van het Lijnpeloton. Als zodanig had hij niet rechtstreeks met ons RDS peloton te maken, maar hij was regelmatig de baas van de hele bups en dan kwamen wij hem wel tegen. Willie J. Seegers (64-2), Wim Smeltink (64-6), Koos Verbruggen (64-2), hij woonde inderdaad nog in Mill. En Henk Verbakel (64-2). Dit was de man die ons elke tien dagen onze 1,00 gulden per dag uitbetaalde (ik heb hem vaak de dubbeltjes zien tellen, die nodig waren om de juiste som uit te keren). Hij voorzag ons ook van de vrijvervoertjes en de VAD kaartjes.

 

Ik heb intussen een 15-tal dienstmakkers teruggevonden en maar liefst vijf man somden Peter Verhoeven uit Zeeland op. Overigens zonder zijn voornaam er bij te noemen.

 

Helaas blijken twee van de deze week terug gevonden makkers inmiddels overleden te zijn: korporaal Peter Verhoeven is in 2003 na een als griep gediagnosticeerde longontsteking overleden. En Jo Bindels uit Vaesrade bij Nuth. Jo was geboren in december 1940 en dus veel ouder dan de meesten van ons. Door zijn studie als onderwijzer had hij uitstel gekregen. Hij is op 17 januari 2000 overleden. Zijn echtgenote is inmiddels ook overleden.

 

Verder blijkt Thijs Boelsma uit Sloten te komen. Ik heb hem nog niet gevonden.

Bosveld uit Arnhem heette niet Charley, zoals de voetballer, maar Lex. Cor Keet is hem 15-20 jaar geleden eens in Zwolle tegengekomen als ziekencontroleur van het GAK.

Van een aantal mensen is het heel lastig om zonder verdere informatie iets uit te vinden:

Engels uit Kerkrade, Huijsmans uit Den Haag, Marinus van Schaijk met zijn Lelijke Eend uit Nijmegen en Peter Broekzitter waaruit? Wie weet wat de voorletters van sergeant Vossen waren en waar hij woonde? Dan de voorletters van die Indische jongen uit Roermond met de achternaam Ernst. Of ene meneer Borger, aardige vent. Maar waar kwam hij vandaan en hoe heette hij?

 

Verder zoek ik nog informatie over:

sgt. Debets, Coenen uit Brunssum, Nij Bijvank, ene Floris uit Geleen of Treebeek, Hans Satter, Peter van Lith, Harrie Varenbrink, Hans Bosmann, J.H.W. Wanders, Johan Altena, Johan Engelhart, Harry Hoppenbrouwers, (Brabant), Harry Murkens, Jan Gortemaker, (Drente), Spijkerman, (waarschijnlijk niet Jack), iemand met de voorlettters J.A.M. Volgens Hans Siebelt werd hij daarom naar het broodbeleg jam aangesproken en sergeant Appie Aalbers

 

Elke hint kan helpen om de gezichten op onze foto's een naam te geven. O.a. van een foto van de vierdaagse 1965. Op het voorste rot tweede van links is Marinus van Schaijk. De vijfde van rechts, achter die bebrilde sergeant (was dat niet sergeant Stassen uit Maastricht?) loop ik zelf. Zesde van rechts is Jef Laurentzen en de achtste van rechts is Borger. De rest van de mannen zijn allemaal van ons Verbindingsbataljon. Sommige van de A of B compagnie, maar ik weet er geen namen meer van. Graag zie ik tips tegemoet.

 

Kees Blokker

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.