Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Laatste nieuws, deel 2:
 

17 maart 2011. Nu beschikbaar:

Interview met


Generaal-majoor bd

Hans de Vries

 

Update maandag 28 februari 2011

De hel van ’65    

De Foto und die Sehnsucht

Fotoalbum Hou Doe II

Dagboek van een Onbekende Soldaat

Dagboek van een Bekende Soldaat 

Dagboek van een Keukenprins

De Grote Generaal. Interview met generaal-majoor bd Hans de Vries

Gastenboek - Reacties

 

 

28 februari 2011. Nu beschikbaar:

Update maandag 28 februari 2011./p>

The Fuse en de Beeckmanmuiterij

De pokkenspuit en The Beatles

 

februari 2011. Nu beschikbaar:

Update maandag 14 februari 2011. Klik hier

Van Nijverdal tot Sydney. The Johan Scholten Story. Klik hier

De Bijnaam en de Messerschmitt. Klik hier

 

31 januari 2011. Nu beschikbaar:

Update maandag 31 januari 2011. Klik hier

25-jarig bestaan van het 11Vbdbat. De reünie van 1982.

'n Interview met Jan Brans (64-4) wetenschapper en politicus

De bijna-noodlottige UZI.

 

Die goeie ouwe diensttijd

Vorige week werd ik benaderd door Jack Botermans. Jack is de schrijver/samensteller van veel nostalgie boeken. Hij is op dit moment bezig met een algemeen boek, met veel verhalen en achtergronden, over de tijd dat er nog dienstplicht was in Nederland. Hij vroeg of ik het goed vond om een paar foto’s over te nemen van onze website. Omdat ik vind dat de eigenaar van de foto’s daarvan ook het copyright heeft en dus zelf zijn toestemming moet geven, heb ik hem de adressen van de betreffende eigenaren gegeven. Die hebben intussen van hem bericht gehad. Zoals het er nu naar uit ziet zullen er foto’s in komen van Lex Bosveld, Peter Broekzitter, Bram de l’Ecluse, Jan van Eerden, Jos van Kampen, Marinus van Schaijk, Jan Wanders. En misschien wordt hier en daar ook nog een van onze verhalen genoemd. Het boek heeft als ondertitel: "Hoe ze van vader een man maakten". Voor het geval dat ze thuis nog twijfelen aan je autoriteit: met dit boek in je handen kun je dus bewijzen dat je een MAN bent.

Het boek komt in mei a.s. in de boekhandel. Ik houd jullie daarvan op de hoogte.

 

Nu beschikbaar

Bazookaschietverhaal nu met foto's

In juni en juli 1964 na veldloop overleden

Krantenartikelen juni en juli 1964

Gevonden: Cees van Roon, Joop Melssen, Wim van Hees, Ger Quaedvlieg, Dirk Mos en NN.

 

We hebben een kampioen in huis

Naar aanleiding van de vorige update kreeg ik van Johan Engelhart (63-4) een reactie. Wat blijkt? Hij is al sinds 23 mei 2010 NEDERLANDS KAMPIOEN 10.000 meter hardlopen categorie 65+. Prima gedaan Johan. Wie zei er ook al weer dat je na je veertigste bent afgeschreven? Mannen van onze grijze golf laten die jonkies van tegenwoordig nog wel eens een windje ruiken. Vooral als de veertigplussers Johan Engelhart heten. Johan was in 1964 al een snelle jongen. Ook een volhouder. Diegenen die liever lui dan moe zijn, pakken de korte baantjes. Johan heeft altijd meer lucht gehad dan de meesten van ons en was met minder dan 5000 meter niet tevreden. In 1964 was hij al militair countrycrosskampioen en sleepte menige prijs voor onze compagnie in de wacht. Waarvan kapitein Luchsinger naast zijn schoenen ging lopen.

Er is een La Courtine foto waar Johan heel elegant opstaat met een sigaartje in de hand. In 1970 is de vader van Johan overleden. Om hem te herdenken rookte Johan, uit een doos van zijn vader, regelmatig een sigaartje. Toen die doos leeg was, is Johan gestopt. Roken dat doet hij dus niet meer, maar dat sigaartje stond hem wel chique. Het niet-roken zal er ook wel aan bijgedragen hebben dat hij zo’n goede conditie hield. Zoals ik al zei: die korte stukken, daar komt Johan niet voor uit bed. Hij is zeven maal Nederlands kampioen op de 5 en 10 kilometer. Proficiat Johan.

 

Update maandag 10 januari 2011

In Dienst. Een artikel over de keuring uit de Nieuwe Limburger van 2 juli 1964

Ondergang van de B-compagnie

Mini Rokjes en Afscheid. 31 juli 1964

 

Update 19 januari 2011

In Memoriam


Gerrit Tijsterman

1944-2011

Van Jan Rikken kreeg ik vandaag een mailtje met de droeve mededeling dat onze dienstmakker Gerrit Tijsterman op 17 januari jl. is overleden.

Gerrit was van lichting 64-2. Hij zat in het BK Telexpeloton van vaandrig Peter Moeys. Hij was motorordonnans en reed zowel de berichten rond op zijn motor als in een MUNGA. Gerrit trok, zeker in La Courtine, veel op de ander makkers uit het BK Telexpeloton: Harrie Kuijpers, Peter van Lith, Jan Rikken en Henk Verbakel.

 

Gerrit is 66 jaar geworden. Hij laat een vrouw en 2 kinderen achter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Update 10 januari 2011

Gevonden Sergeant-majoor van Mulken

De afgelopen twee jaar heb ik regelmatig vragen over sergeant-majoor van Mulken gekregen. Hij was beroepsmilitair en zat bij het Lijnpeloton. Hij was zeer geliefd bij zijn mannen. Van Mulken woonde in die tijd, volgens mijn toenmalige informatie, in Roosendaal of Bergen op Zoom. Of in de omgeving daarvan.

Als we op verlof gingen, mochten dienstplichtigen die in die buurt woonden met hem meerijden. Zodat ze al na een paar uur thuis waren. Toon Knaap was direct de eerste die navraag deed over hem. Enige weken geleden noemde Kees Tijs hem ook weer. Dus waagde ik nog eens een poging om hem te vinden.

 


Sgt-maj. Eus van Mulken, sgts. Dick van Brummen,
Jos van Kampen. Foto: Jos van Kampen.

Van Jan Pille kreeg ik wat aanwijzigen. Jan Pille is één van de vrijwilligers die ons vorig jaar in het Museum van de Verbindingsdienst zo in de watten hebben gelegd. Hij staat op een paar foto’s die door Frans Veltman toen gemaakt zijn. Ik heb onder de foto’s met Jan de namen nu toegevoegd. Wil je weten wie hij is, kijk dan even op de reünie fotopagina 1, bijna onder aan.

Maar vóórdat Jan vrijwilliger werd, was hij beroepsmilitair. Hij heeft ruim 20 jaar in diverse functies, hoofdzakelijk bij de Stafcompagnie, bij het 11Vbdbat gezeten. Zodoende kende hij nogal wat andere beroepsmensen. Met zijn tips ging ik nog eens aan de slag en toen vond ik in Breda de broer van van Mulken. Die mij doorverwees naar de dochter van onze sergeant-majoor.

De majoor bleek Eugène te heten, maar in het dagelijkse leven werd hij Eus genoemd. Hij was geboren in 1926. Na een periode in Indië kwam hij bij de Verbindingsdienst terecht. Eerst in Bergen op Zoom, waar de van Mulkens woonden aan de Ericalaan. Daarna werd hij geplaatst naar het 11Vbdbat in Schaarsbergen. Gedurende de eerste jaren van zijn plaatsing op de Oranje-Kazerne pendelde hij in de weekends naar Bergen op Zoom en dan had hij dat dienstplichtige vrachtje aan boord. Na enige jaren verhuisden de van Mulkens naar één van de woningen vlak naast de O.K. op de Deelenseweg. Een kleine honderd meter in de richting van Arnhem.

 

Daarna heeft de familie nog de nodige omzwervingen gemaakt, waaronder een plaatsing op de Engelse luchtmachtbasis in Rheindalen en op legerplaats "De Wittenberg" in Garderen. In 1981 heeft hij op 55-jarige leeftijd met functioneel leeftijdsontslag als adjudant het leger verlaten. Helaas is hij op 30 december 1987 op 61-jarige leeftijd aan darmkanker overleden. Zijn echtgenote Dirkje is op 26 september 2000 op 76-jarige leeftijd overleden. Zij laten een dochter Rika na, die in 1974 trouwde met Hans Bruggeman. Rika ontmoette Hans, die toen dienstplichtig soldaat was, op de kerstviering van 1971 in "Legerplaats De Wittenberg". Het echtpaar Bruggeman-van Mulken kreeg drie kinderen.

De hoop nog eens met sergeant-majoor van Mulken te kunnen praten, kunnen we dus helaas vergeten. Toch ben ik heel blij dat ik majoor van Mulken postuum heb terug gevonden.

 

Update 13 december 2010

Ontgroenen of afknijpen

Modeltreinen, Marechaussees en Muziek. Johan Altena story

Paniek op de handgranaatbaan. Vrijdag 26 juni 1964

 

Update 13 december 2010

Gevonden:

Loek Wetzels (65-3). Lijnpeloton

Jos van Kampen (64-5). Sergeant bij het Lijnpeloton, later NBC specialist van de compagnie en tevens bazookaschutter.

Chris Westergaard (65-6) is helaas 6 augustus 2006 overleden.

Update 29 november 2010

Het Uniform en de Trompetter. Leen den Boer story

Verhalen La Courtine 1964

 

Update 29 november 2010.

Gevonden:

Jan Deckers (65-1). eerst chauffeur van de pelotonscommandant van het BK Telexpeloton en later van kapitein Luchsinger.

Update 15 november 2010

Geen gevoel voor humor. Fans van Gils story

 

Maandagmorgen 15 juni 1964

Update 15 november 2010.

Gevonden: Piet Los (63-2)

Johan Scholten (63-3). De chauffeur van kapitein Luchsinger.

Nieuwe pagina: De leiding van de C-compagnie rond 1 oktober 1964

 

Update 3 november 2010.

Gevonden: Hans Reinders. 64-4 Pelotonscommandant van het Lijnpeloton.

Update 25 oktober 2010 nu beschikbaar en de verhalen:

Wasmerkjes en Limburgse kaas. Donderdag 11 juni 1964

Een Telg van Lucky Luke?

De Telefoonmonteur en de Bauschers. Piet Wolters story

Bazooka schieten

Update 10 september 2010

Gevonden: Kees van de Bogaert (65-3) Chauffeur-lijntrekker uit Rosmalen

 

Update 6 september 2010 nu beschikbaar.

Klik hier om de nieuwe herinneringen en verhalen te lezen.

 

Update 24 augustus 2010


Klik op de afbeelding
voor een vergroting

Op onze site staan nogal wat foto’s uit La Courtine en enige tijd geleden kreeg ik een emailtje van Raymond Noë. Raymond is redacteur van het blad "Onze Taal". Hij had een artikel over het woord "Courtine" geschreven en wilde dat graag opfleuren met een foto van Nederlandse militairen in La Courtine. De foto’s op de site zijn verkleind en daar kon hij niets mee. Ik gaf dat door aan Marinus van Schaijk. Marinus stuurde Raymond meer dan 100 foto’s uit de tijd dat de C-compagnie in LC was. Begin mei verscheen het blad met het artikel. Raymond kon kiezen uit meer dan 100 foto’s en had uitgerekend ééntje gekozen waar Marinus zelf op stond. Samen met Peter Broekzitter. Niets te zien van militaire oefeningen of zo. Maar wel het kleine menselijke leed van La Courtine. Marinus en Peter hebben nl. strafcorvee en zitten aardappelen te schillen voor de hele compagnie. Ik kon me wel een leukere klus voorstellen.

Hiernaast staat dat artikel. Klik erop om het te vergroten.. Heel bijzonder is dat een meer dan 45 jaar oude foto van Marinus en de C-compagnie plotseling aandachtswaarde heeft en nog de publiciteit haalt. Goed gedaan jochie.

 

Update 10 augustus 2010.

In memoriam
Wout Stoop

1944-2010

Gisteren ontving ik van Jo Coenen het bericht dat onze makker Wout Stoop op 6 augustus jl. is overleden. Wout was van lichting 63-6 en zat in het Staf-Verzorgingspeloton (VZG). Wout Stoop was, samen met Jan Schuring en Flip Derksen, de gezag- en gezichtbepaler van het VZG peloton. Vooral in La Courtine waren zij diegenen die de compagnie draaiende hielden. Wout was nl. monteur en een auto met problemen kwam altijd bij hem terecht. En die wist hij ook altijd weer aan de praat te krijgen. Wout was gehuwd met Anneke. Hij is 6 dagen voor zijn 66e verjaardag overleden.

 

 

Update 2 april 2010

In memoriam

Rinus Kweekel
1945-2010
(Foto: Marinus van Schaijk)

Vandaag bereikte mij opnieuw droevig nieuws: Rinus Kweekel is op 31 maart 2010 overleden.

Rinus was niet alleen van mijn lichting 64-3, maar had ook dezelfde militaire functie: Bedieningsman Radioschakel. Wij zaten gedurende dezelfde tijd in het zelfde Radio Schakelpeloton. Alleen sliep hij op de tegenoverliggende kamer. Ik herinner me Rinus als een persoon die met zijn rustig optreden veel overwicht had in het peloton en, juist door dat overwicht, een discussie vaak in der minne wist te regelen.

Rinus had al enige jaren problemen met zijn gezondheid en hoopte dat hij toch in staat zou zijn om de reünie van vorig jaar bij te wonen. Dat is hem gelukt en hij heeft geweldig genoten van de hernieuwing van de contacten met zijn oude dienstmakkers. Vooral dat zo velen hem zich nog zo goed konden herinneren, vond hij fantastisch. Op die reüniedag kreeg Rinus het voor elkaar om met de personen in zijn groep een bezoek aan ons eigen legeringsgebouw E te brengen en niet aan het er naast gelegen gebouw D, zoals was gepland. Hij vertelde me later, dat hij het geweldig had gevonden om na bijna 45 jaar nog éénmaal in het gebouw te hebben rondgelopen, dat onverbrekelijk verbonden was met een hele belangrijke periode uit zijn jeugd.

Rinus werd enige weken geleden in het ziekenhuis opgenomen. Een bacteriële infectie leek aanvankelijk bestreden te zijn, maar afgelopen donderdag is hij aan complicaties daarvan overleden. Rinus is 65 jaar geworden. Ik zal hem nooit vergeten.

De crematieplechtigheid heeft op woensdag 7 april in Spijkenisse plaats gevonden

 

Update 29 maart 2010

Toegevoegd zijn de foto's van Piet Wolters.

 

Update 16 maart 2010

Gevonden

Lutz Inklaar. Lutz was van 64-3. Hij zat in het Staf- en Verzorgingspeloton en was aggregaat monteur en nog wat andere dingen. Multifunctioneel en multi-inzetbaar al, toen het woord multi nog moest worden uitgevonden. Henk Heidema en Lutz hebben nog dierbare en gezamenlijke herinneringen.

 

Update 11 maart 2010

Nieuwe website operationeel. Vanaf vandaag is deze website bereikbaar onder de eigen domeinnaam http://www.11vbdbat.nl

Gevonden

Piet Wolters. Piet is van 64-4 en meldde zichzelf. Piet zat in het Lijnpeloton als vertroetelaar van het Bauscher aggregaat. Hij vond het erg jammer dat hij de reünie gemist heeft en zou graag nog eens wat oude makkers ontmoeten. Hij had hele goede herinneringen aan de in 2002 overleden Piet Toonstra (ik ook trouwens. Piet zat nl. meer bij het Schakelpeloton, dan op zijn eigen kamer). Maar ook mannen als Peter Broekzitter kent hij nog heel goed. Hij heeft eens een daverende aanvaring met Peter gehad en om het goed te maken werd hij een fan van de beatgroep "Peter and his Flaming Stars". Hij kocht nog een singletje van Peter Broekzitter en zijn groep en dat heeft hij nog steeds. Dat singletje moet bij verzamelaars van obscure nederpop nu een vermogen waard zijn.

Louis Hovenkamp. Louis is van 64-4 en zat bij het Lijnpeloton. Nadat de oude La Courtine stompen waren afgezwaaid midden 1965, was Louis één van de smaakmakers van het Lijnpeloton. Diegenen die toen nog bij de C-compagnie zaten zullen hem zich nog wel herinneren. Grote knaap, altijd in voor een geintje (daar waren ze bij het Lijnpeloton nooit te beroerd voor overigens).

Carl Hoornstra. Carl is van 64-1. Vorig jaar had ik al uitgebreid naar hem gezocht, dat was toen niet gelukt. Carl is nu lid van een petanque (ook bekend onder de naam Jeux de boules) club in Nieuwegein en daar een actief lid van (of hij de liefde voor die sport in la Courtine heeft opgedaan?). Dankzij een eervolle vermelding bij die club kwam ik hem alsnog op het spoor. Carl was één van de slimmere soldaten van het 11Verbindingsbataljon. Hij was er nl. wel altijd bij als er iets werd georganiseerd (lees: uitgehaald). Maar in tegenstelling tot de andere betrokkenen die dan gelijk weer een weekendje binnen konden blijven, ontsprong Carl bijna altijd de dans. In het dagelijkse leven gebeurt dat ook vaak: het regent altijd op dezelfde plek, waar altijd dezelfde mensen staan.

Carl woonde vroeger in Zwolle en Wim Wolschrijn herinnerde zich hem heel goed: "Met Carl ging ik altijd achter op de motor naar zijn huis in Zwolle". Nou Wim, dan moet je in de lucht hebben gehangen of bij hem op de rug hebben gezeten, want Carl heeft nooit een motor gehad. En dat zei Carl met een zucht van verlangen. Die motor komt er wellicht toch nog.

Jo Guntlisbergen is helaas in 2007 overleden. Jo was van 64-4 en sergeant bij het Lijnpeloton. In die tijd trok hij veel op met Appie Hammink, Jan Janssen en Piet Vlaar, onze foerier. Hij staat op een foto op de pagina van Appie Hammink.

 

Update 14 augustus 2009

Jan & Janny Schuring zijn dit voorjaar in Frankrijk geweest en heeft terloops een bezoek aan La Courtine en het museum daar gebracht. De foto's daarvan staan op een aparte pagina: http://www.11vbdbat.nl/makkers/jan_schuring_lc.htm

 

Update 8 juli 2009

In memoriam

Peter Moeys
1941-2009

Vandaag bereikte mij het droeve nieuws dat Peter Moeys op 17 februari jl. aan darmkanker is overleden. Peter was in 1964 en 1965 pelotonscommandant van het BK Telexpeloton. Hij was een aardige aimabele persoon, zeer kundig en geliefd bij zijn mannen, eigenlijk bij alle manschappen van de C-Vbdbedcie. Hij wist problemen altijd te laten verdwijnen tot tevredenheid van zijn superieuren en zonder repercussies voor de betrokkenen. Hij zwaaide in 1965 af, maar heeft daarna nog vele afzwaaipartijtjes bezocht. Vrij kort na zijn afzwaaien als dienstplichtig luitenant is hij een carrière als beroepsmilitair begonnen. Peter werd 67 jaar.

 

Gevonden:

Jan Raatgerink (65-2).  Jan zat oorspronkelijk op de officiersopleiding in Ede maar werd na drie maanden opgenomen in Oog in Al in Utrecht. Daar verbleef hij zes maanden. Terug in Ede moest hij de hele officiersopleiding opnieuw doen. Dat weigerde hij. Daarvoor mocht hij veertien dagen achter de wacht. Vervolgens ging hij naar de Hojel in Utrecht en werd daarna radio-monteur in de gebouwen aan de Koningsweg in Arnhem. Hij was diegene die onze CF1's weer aan de praat kreeg.

 

Update 17 juni 2009

Toegevoegd zijn foto's van Huub Klip en Geert Rendering

 

Update 9 juni 2009

Toegevoegd zijn de foto's van Rinus Kweekel. Om de sfeer van oefening Hou Doe II in november 1965 nog eens te beleven, gezien door de bril van iemand die na afloop van die oefening afzwaait, moet je absoluut zijn foto RK31 lezen!!

 

Update 26 april 2009

Gevonden (beter gezegd, hij heeft zich zelf gemeld)

Jan Gortemaker. Jan is van 63-3 en één van de weinigen van die lichting die (helaas) niet in La Courtine is geweest. Hij ging met zijn radioschakelwagen regelmatig met Appie Aalbers op oefening naar Duitsland en werd al weer voor een nieuwe oefening in Duitsland gepland.

 

Update 2 maart 2009

Gevonden: Geert Rendering (65-1). Geert zat bij het Lijnpeloton en in de lijnploeg van Jan van Vegchel.

 

Update 23 februari 2009

Gevonden: Louis van den Boom (65-3) BK Telexist.

Math. Kluyt (65-3) Draaggolfbedienaar en maatje van Huub Klip

Toegevoegd: De foto's van Huub Klip (eentje, maar er volgen er nog wel een paar).

En van Hendrik Toonstra, de zoon van Piet Toonstra, kreeg ik een stapel foto's toegestuurd. Ga ze maar eens bekijken.

 

Update 16 februari 2009

Gevonden: Leen den Boer (centralist 64-1)

Hans Kolmschot (63-6 radio-telegrafist) Hij was in morse sneller dan zijn schaduw en kreeg met 18 woorden per minuut een certificaat van waardering. Na La Courtine werd hij de kofiezetter van het MOB en scharrelde op die manier een filmcamera bij elkaar waarmee hij, warempel, ook nog een illegaal filmpje opnam op het Mob. Wordt vervolgd.

Jaap Stremler  (Chauffeur-centralist 63-4 Lijnpeloton)

Rinus Pors (63-4 Lijnpeloton),

Gerrit van Zandvoort (Chauffeur - aggregaat - monteur YA328 dikke DAF Lijnpeloton)

en helaas moet ik melden dat Piet Toonstra op 1 april 2002 in Bergum  is overleden.

Toegevoegd: de foto's van Hans Kolmschot. Neem eens een kijkje op zijn pagina

De gezocht pagina is vernieuwd en bevat nu alle namen van mensen die nog niet teruggevonden zijn. Kijk op de gezocht pagina.

 

Jan Brans ziet het wel zitten met die ouwetjes van 1963, 64 en 65

Jan Jan Brans kreeg ik een mailtje. Hij ziet het wel zitten met zijn ouwe makkers. Hier is het:

Kees, bedankt voor je inspanningen om de gegevens van onze oude makkers te achterhalen. Ook van diegenen die eigenlijk niets meer met de dienst hebben of nooit gehad hebben.

Tegenslagen en teleurstellingen kunnen het optimisme waarmee je op je twintigste startte een aardige knauw geven. Daar heb je zelf maar een beperkte invloed op.

Ik zou willen zeggen dat het niet uitmaakt of we nu nog wat hebben met de tijd die we in de krijgsmacht hebben doorgebracht. Het is een deel van je leven. Misschien onbewust heeft het je mede gevormd.

Na ruim veertig jaar is Rinus Berm voor mij in elk geval iemand die ik me nog herinner. Dat we in die tijd onder omstandigheden die we zelf niet uitgezocht hadden konden functioneren, kwam omdat we elkaar accepteerden, steunden en er samen iets van maakten. Ik ben in elk geval blij dat samen met hem te hebben mogen beleven.

 

Tijdens de reünie op 15 januari heb ik rondgekeken in het Museum van de Verbindingsdienst. Om die oude spullen te bedienen zou ik de handleidingen erbij moeten nemen. Veel is er veranderd. Maar ik heb ook de vertrouwde mannen uit die tijd weer gezien. Even droomde ik toen weg. Ik droomde dat we opgeroepen zouden worden. Dat we met de huidige middelen en het huidige systeem TITAAN (Theater Indipendent Army Airforce Network) een verbindingscentrum zouden moeten opzetten. Toen ik die oude maten eens goed aankeek, dacht ik: "Geef ons zes weken oefentijd en dat spelen we klaar". Als het moet met een rollator met vier-wielaandrijving, maar het lukt ons. Waar dan ook, op de Veluwe, of desnoods in Afghanistan. Ze zouden van ons op aan kunnen. Maar Rinus Berm zou ik er dan wel graag bij willen hebben.

 

Jacques Dohmen heb ik een mail gestuurd en ook een reactie van hem teruggekregen. Ik moet hem nog antwoorden.

Een van mijn belangrijkste ambtelijke medewerkers op het gemeentehuis is een oud-officier van de luchtmobiele brigade. Hij heeft zijn militaire loopbaan verruilt voor een in ambtelijke dienst. Een betrouwbare prettige vent die niet terugdeinst voor moeilijkheden of onoverzichtelijke vraagstukken en zijn afspraken nakomt. Zijn militaire vorming op de KMA en daarna zal daar ongetwijfeld aan bijgedragen hebben.

Groeten

Jan Brans

 

Update 5 februari 2009

Gevonden: Rinus Berm

 

Update 27 januari 2009

Gevonden: Sjaak Dohmen en Leo Florax

Toegevoegd: Foto's Ket Hartman en Jan ten Zende.

 

Update 20 januari: Foto's reünie nu online


Adri de Bie 64-6.


Adri de Bie 15 januari 2009.

Gevonden:

Ruud Martijn, Aad Seesink, Henk den Hartog, Jan van Vegchel

Nagekomen aanmeldingen voor de reünie:

Henk den Hartog, Aad Seesink en Jan van Vegchel

Toegevoegde foto's: Joop Willems, Henk den Hartog, Jan van Vegchel

 

Reünie vindt geheel op de Oranje-Kazerne plaats.

De locatie van de reünie is gewijzigd van het PMT naar de Oranje-Kazerne.

Verdere informatie is alleen beschikbaar voor de deelnemers aan de reünie.

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.