Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

OPROEP VAN ROELOF VAN DE WAAL (62-5)

Roelof van de Waal sinds 1969 woonachtig in Duitsland, zoekt oude dienstmaten.

Roelof kwam op 28 oktober 1962 op in de Generaal de Bons kazerne in Grave. Vandaar ging het richting Simon Stevin Kazerne in Ede. roelof was voorbestemd om sergeant te worden. Maar spierballen vertoon van een kameroudste stak daar een stokje voor. Vervolgens was hij voorbestemd om Bedieningsman Radioschakel te worden met MOS nummer 291311. De opleiding daarvoor kreeg hij, zoals de meesten met dat MOS nummer, in de Hojel kazerne in Utrecht. De 'Klaagmuur" achter op het kazerne terrein staat hem nog levendig bij. Heel bijzonder, we hebben daar maar twee maanden gezeten, maar die Klaagmuur kennen we nog allemaal.

Als volleerde AN-TRC knoppennist ging hij daarna naar de parate hap en smaakte het genoegen om bij de A compagnie op de Oranje Kazerne terecht te komen. En wil bij het RDS peloton van stip Mulder. Roelof weet nog dat in zijn tijd, Mulder luitenant werd. Luitenant Mulder is de linker persoon op foto 2. In die tijd gingen de compagnieŽn in toerbeurt naar La Courtine. In de tijd dat Roelof er zat is de A compagnie daar niet geweest. Wel ging hij op oefening in Duitsland in de omgeving van Syke. Op de oefening hadden ze hun wagen met boobytraps beveiligd. Zodanig dat er later nog een bericht over in de Legerkoerier stond.
Ken je Roelof en wil je contact opnemen, stuur dan een mailtje aan mij: blokker1c@gmail.com. Ik stuur het wel door.


RvdW01. Boven van links naar rechts: Onbekend, van Vleuten.
Zittend midden: Loos, Armbrust, Roelof zelf, Maas, Vroonhofen.
Zittend voor: Dritty, van de Ven.


RvdW-02. Mulder, Pastoor, Roelof zelf, van Vleuten, onbekend.

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.