Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

 

SCHEPEN VAN WELEER.

Henk van der Veer een Verbindelaar van 55-1 die diende bij het 107 Lust in de middenberm is een gedreven havenschilder. Er is nu een boek van zijn schilderijen verschenen.

 

Henk van der Veer maakt sinds 1980 kleurrijke maar vooral nostalgische schilderijen van de Rotterdamse Haven, zoals die er toen losten en laadden.

De voorkeur van de geboren en getogen Rotterdammer gaar daarbij uit naar de klassieke vrachtschepen van destijds: naar zeeschepen met stukgoed in hun laadruimen, met krachtig lagerei en van een fraaie lijn.

Naar de havens met hun stukgoedkranen, naar de havensleepboten die de zeeschepen naar en van hun ligplaatsen assisteerden en naar al dat andere dat er zowel op de linker- als de rechteroever van de Nieuwe Maas op heel wat plekken viel te zien.

 

Die bedrijvigheid bestaat niet meer. De tijden zijn veranderd, de haven is opgeschoven naar het westen en de zeeschepen uit die jaren zijn gesloopt of vergaan. Havenschilder Henk van der Veer heeft naar schatting zon 350 beelden van de haven en schepen uit de jaren vr en na de Tweede Wereldoorlog op zijn schilderijen vastgelegd. In het boek SCHEPEN VAN WELEER zijn meer dan vijftig van zijn maritieme olieverfdoeken opgenomen, mt een beschrijving van wat er zoal op staat. Met elkaar vormen ze een eerbetoon aan een tijdperk dat voorgoed verdwenen is.

Titel: Schepen van weleer.

Auteur: Bram Oosterwijk

Formaat: 240 x 165 mm

Aantal pagina's:   128

ISBN nummer: 978-94-91354-36-6

Prijs: 16,50

Je kunt het boek bestellen op de website van de bij de uitgever: http://www.coolegem-media.nl/. Kijk onder Webshop en klik op details.

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.