Home

Legerplaats Ossendrecht

11Verbindingsbataljon

Verhalen & anekdotes

La Courtine 1964

Gezocht

Laatste nieuws

Oranje-Kazerne

Leiding C-Cie okt. 1964

Updates

Verhalen La Courtine '64

Links

Donaties

Fotopagina's

Personeelslijst

Gastenboek - Reacties

La Courtine 2009

Contact

Welkom op deze pagina met foto's van Mark Hooghiemstra.

Op 23-1-2013 17:44, schreef Mark Hooghiemstra:


MH003

Beste Kees,

Ik zat even op internet te 'surfen' en kwam op jouw site terecht van de Kon. Wilhelmina Kazerne in Ossendrecht. Ik kon niks vinden over het tijdgedeelte (1986-1990) toen ik daar zat. Het was in die tijd een gedeelte van de Rijschool Bergen op Zoom (RSB) en had de 3rd en 4de compagnie Land Rovers. Ik was rij instructeur en heb een prachtige tijd gehad.

De gebouwen met de garages waren dicht bij de schietbaan. We moesten in de morgen altijd aantreden met de dienstplichtigen en liepen dan op ons gemakje naar de garages. Daar kregen we dan onze 3 of 4 vaste dienstplichtigen en reden de hele omgeving af: Bergen op Zoom en Roosendaal. Maar ook tot diep in Zeeland (illegaal!). We hadden zo onze vaste koffie plaatsen en spraken van de voren af waar de koffie was die morgen. Lunch was terug op de kazerne en in de middag er weer op uit. Het terrein rijden deden we tegenover de kazerne.

Ik ben daarna naar de Politie gegaan maar moest helemaal naar Harlingen voor de opleiding. De Politie opleiding zat toen helaas nog niet in Ossendrecht!

Wat zonde dat de gebouwen zo aan het vervallen zijn.

Dat was het weer, groeten uit een winderig Scotland!

Mark Hooghiemstra.


MH001

MH002
 

MH004

MH005

MH006

MH007

MH008

MH009

Het copyright van de foto's en artikelen op deze site berust bij de eigenaar van de betreffende foto of het artikel of bij de oorspronkelijke maker van de foto of het artikel. Merken en Merknamen worden alleen vermeld ter identificatie van het product en zijn eigendom van de betreffende eigenaar van dat Merk of die Merknaam. Mocht u menen zekere rechten te kunnen doen gelden, neem dan even contact met mij op.